ŽUPANIJA / OZALJ

ZAVRŠNA KONFERENCIJA

Dobar projekt: "Zaželi" zaposlio 7 žena i osigurao skrb za 55 starijih osoba u Ozlju i okolnim općinama

Dobar projekt:

GDCK Ozalj je bio nositelj projekta, a partneri su bili Grad Ozalj, općina Kamanje, općina Žakanje, općina Ribnik, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Karlovac i Centar za socijalnu skrb Karlovac.

Hrvatski Crveni križ i Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj, održalo  je u Vijećnici grada Ozlja u srijedu, 25. studenog 2020. godine, završnu konferenciju projekta „Zaželi“ za područje grada Ozlja i općina Kamanje, Žakanje i Ribnik, u kojim su općinama unazad tjedan i predstavljeni rezultati tog projekta. 

Sudionike završne konferencije je s rezultatima projekta upoznala ravnateljica GDCK Ozalj i voditeljica projekta, Sanja Valčić. Iz njezinog izlaganja mogli smo saznati da je projekt  započeo 1. kolovoza 2018. godine kada je sa Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda (kodni broj UP.02.1.1.05.0202). Ukupna vrijednost projekta koji je trajao 28 mjeseci, odnosno do 30. studenog 2020. godine, iznosi 2.034.345,66 kn.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na projektu je bilo zaposleno sedam žena s područja grada Ozlja i općina Kamanje, Žakanje i Ribnik. Uvjet za zapošljavanje žena iz ciljane skupine  je bio da su u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje - Ispostava Ozalj bile evidentirane kao nezaposlene. U sklopu projekta, žene iz ciljane skupine, su  prošle edukaciju za gerontodomaćice koja se sastojala iz teorijskog i praktičnog dijela, te su one na takav način postale konkurentnije na tržištu rada.

Krajnji korisnici su identificirani uz pomoć djelatnica Centra za socijalnu skrb, kao i samih općina i Grada Ozlja. Na samom početku projekta obilazilo se 35 korisnika, da bi se do kraja projekta taj broj povećao na 55 krajnjih korisnika. Njima je pružana pomoć pri održavanju čistoće stambenog prostora, pripremi obroka, održavanju osobne higijene, nabavi i dopremi namirnica i lijekova. Ono što je za stariju populaciju možda i najbitnije, imali  su s kim popričati i tako ublažiti osjećaj izoliranosti i odbačenosti. Za trajanja projekta za krajnje korisnike su nabavljane higijenske i kućanske potrepštine.

Na završnoj konferenciji, koja je financirana u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda,  sudjelovao je samo nužan broj ljudi zbog loše epidemiološke situacije izazvane  pandemijom koronavirusa. Poštovane su sve zaštitne mjere da se sačuva zdravlje prisutnih, zaštitne maske, dezinficijensi, držanje razmaka i baktericidna lampa.

Izdvojeno


Reci što misliš!