ŽUPANIJA / OZALJ

AKTUALNI SAT

Gradsko vijeće Ozlja - SDP-ovci traže čiste račune: "U što su utrošeni deseci milijuna kuna izvanrednog prihoda?"

Gradsko vijeće Ozlja - SDP-ovci traže čiste račune:

Prema navodima oporbe, od 2016. godine u nekoliko navrata je u proračun Grada Ozalj sjelo gotovo 30 milijuna kuna izvanrednih prihoda pa postavljaju pitanje u što su utrošena ta sredstva.

Posebna pravila i epidemiološke mjere, na vrlo vjerojatno zadnjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ozlja, nisu spriječile (ne)očekivane prozivke oporbenog SDP-a. Ovog puta tema je bila misterij izvanrednih prihoda u periodu od 2016. godine.   

Naime, kako opetovano ističu iz ozaljskog SDP, u zadnjim godinama u gradski proračun sijelo je gotovo 30 milijuna kuna izvanrednih prihoda, točnije neočekivani prihodi od dividendi i udjela u dobiti, pa se postavlja pitanje u šta su utrošena ta sredstava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Na kraju mandatu htjela bi da se riješi misterij izvanrednih prihoda, na što su konkretno ta sredstva utrošena. Jasno je da proračun ima zadane stavke, koje su postojale i prije 2016. godine, pa postavljam direktno pitanje da li se taj novac utrošio na povećanje postojećih stavki proračuna i ako je na kojih. Svjedoci smo da je Grad odradio hrpu projekata koji su prijavljivani na različite natječaje, za koje smo također trebali imati osigurana sredstva, pa pitam je li taj izvanredni prihod možda utrošen na jedan od aktualnih projekata, ako da koji i koliko, priupitala je vijećnica Kristina Bakin Mlačak (SDP), dodajući kako se ta tema ponavlja iz vijeća u vijeće bez konkretnog odgovora, naglašavajući ujedno da javnost treba znati na što konkretno je utrošen izvanredni prihod te na koji način je s njim gospodareno.

- A to sve proizlazi iz toga što u protekle tri godine ulaganja u komunalnu infrastrukturu su bila znatno niža u odnosu na projekte u kulturi, što zasigurno ne znači da bi ta ulaganja trebala izostati. No, potrebno je ostvariti balans i ulaganja u komunalnu infrastrukturu se ne bi trebala zanemarivati, zaključuje vijećnica Kristina Bakin Mlačak.

Kako na aktualnom satu nije provedena daljnja rasprava, iz gradske uprave uvjeravaju kako će se u skladu sa zakonskim pravilima očitovati pismenim putem.   

Izdvojeno


Reci što misliš!