ŽUPANIJA / OZALJ

NAJAVA INVESTICIJE

Radovi na izgradnji nove sportske dvorane u Ozlju kreću na godinu, Županija financijska sredstva planira osigurati iz Fonda za oporavak

Radovi na izgradnji nove sportske dvorane u Ozlju kreću na godinu, Županija financijska sredstva planira osigurati iz Fonda za oporavak

Projektna dokumentacija za izgradnju nove školske sportske dvorane i proširenje škole u Ozlju, koju je financirao Grad Ozalj, već je odavno spremna.

Početak gradnje školske sportske dvorane, koja obuhvaća i proširenje škole u Ozlju, trebala bi započeti na godinu.

Kako je pojasnila zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar na upit županijskog vijećnika Ivice Glöcknera (HDZ), projektna dokumentacija za izgradnju dvorane i dogradnju matične škole u Ozlju je spremna. Karlovačka županija kao osnivač u proračunu za 2021. godinu osigurala je milijun kuna, a financijska sredstva za izgradnju planira osigurati i iz Fonda za oporavak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Karlovačka županija je za mjeru Fonda za oporavak prijavila investicije u podizanje kvalitete školskog sustava, konkretnije u izgradnju sportskih dvorana u Dugoj Resi, Lasinji, Cetingradu, Bosiljevu, a u konačnici i u Ozlju. Ukupna vrijednosti prijavljenih projekata iznosi 79 milijuna i 200 tisuća kuna, te u sljedećoj godini očekujemo potpisivanje ugovora i početak gradnje, kazala je zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.

Inače, dogradnjom ozaljske škole omogućit će se prelazak u jednosmjensku nastavu u skladu s obrazovnim standardom, jer se trenutno nastava za tri razreda odvija u popodnevnoj smjeni. Troškove pripreme projektne dokumentacije osigurao je Grad Ozalj i za to izdvojio iznos od 330 tisuća kuna.

Izdvojeno


Reci što misliš!