ŽUPANIJA / OZALJ

POMICANJE GRANICA

Ivanka Bekić, korisnica Centra Ozalj s dijagnozom autizma, ruši granice - njezini likovni radovi izloženi u Muzeju suvremene umjetnosti u Sankt Peterburgu

Ivanka Bekić, korisnica Centra Ozalj s dijagnozom autizma, ruši granice - njezini likovni radovi izloženi u Muzeju suvremene umjetnosti u Sankt Peterburgu

Likovni radovi 48-godišnje korisnice Centra za pružanje usluga u zajednici Jaškovo Ivanke Bekić, izloženi su u prestižnom Muzeju suvremene umjetnosti u Sankt Peterburgu.

Ivanka Bekić, korisnica organiziranog stanovanja Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj, dokaz je da granice postavljamo sami. Naime, radovi ove 48-godišnje korisnice i uz dijagnozu autizma zasjela su u društvu mnogih likovnih umjetnika u prestižnom Muzeju suvremene umjetnosti u St. Peterburgu. Ivankine slike izložene u ovom "kulturnom glavnom gradu" Rusije, krase niz oblih likova i krivulja povezanih u jednu cjelinu, uz naglašen efekt boja.

Zadovoljstvo uspjehom njihove korisnice ne skrivaju ni u Centru Ozalj, u kojem Ivanka Bekić boravi 42 godine, a zadnjih pet godina živi u organiziranom stanovanju s još tri sustanara uz podršku asistenta te dolazi na radne aktivnosti u Jaškovo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ivanka je likovno kreativna osoba, te posjeduje izvanredan osjećaj za boje. Voli slikati pastelama, kredom, flomasterima, temperama, a najradije odabire pastele. U slikama uživa i voli ih pokazivati i poklanjati drugima, a osim likovnog izražavanja Ivanka voli pjevati i slušati glazbu. Prirodno je muzikalna i vrlo brzo sama nauči melodiju pjesme koja joj se sviđa, kažu iz Centra Ozalj te dodaju kako ih je vijest o izlaganju radova njihove korisnice u Sankt Peterburgu posebno obradovala.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!