ŽUPANIJA / OZALJ

ZDRAV KAO ZMAJ

Projekt "Zdrav kao zmaj" online akademijom, edukativnim i kulinarskim radionicama uči djecu i roditelje o zdravim prehrambenim navikama

Projekt

Online akademija, edukativne i kulinarske radionice u školama i vrtićima u Ozlju, Kamanju i Žakanju aktivnosti su projekta "Zdrav kao zmaj", koji nudi pregršt informacija usmjerenih prema kvalitetnoj i pravilnoj prehrani djece.

Projekt "Zdrav kao zmaj", kojeg provodi Društvo Naša djeca Ozalj, svojim aktivnostima prkosi pandemiji koronavirusa. Kako i sami kažu, usprkos situaciji i preprekama koje su pred njima, ustrajni su u provođenju projekta i planiranih aktivnosti.

U svrhu edukacije o nužnosti pravilne i kvalitetne prehrane djece trenutno se provodi online akademija „Zdrav kao zmaj“, koja je pokrenuta iz razloga što se konferencija nije mogla održati u planiranoj formi iz epidemioloških razloga. Tako su u sklopu akademije snimljeni intervjui s predavačima koji su trebali gostovati na konferenciji, uz dodatne goste među kojima su i Željka Klemenčić, Tena Niseteo, Diana Gluhak, Ana Balažin Vučetić, a u pripremi je snimanje materijala s Nastasjom Chiarom Petrić i Anitom Šupe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Akademiju svi zainteresirani mogu pratiti putem Youtube kanala DND-a Ozalj - link. Svake subote u 20 sati emitira se novi video, s novom zanimljivom temom koja se veže na pitanje pravilne prehrane djece. Do sada smo pripremili 20 video materijala spremnih za emitiranje, a u pripremi su i novi dodatni materijali, poručuju voditeljica projekta Tamara Podvorac.

Osim akademije provedene su edukativne i kulinarske radionice u skladu s epidemiološkim mjerama u vrtićima s područja Ozlja, Žakanja i Kamanja te školama u Žakanju i Kamanju. Zasađen je i eko vrt u vrtićima u Žakanju i Kamanju, a od proljeća planira se daljnja provedba u Dječjem vrtiću Zvončić Ozalj i Osnovnoj školi Žakanje. Nezaobilazne i uvijek simpatične pričaonice na temu prehrane djece provedene su u Dječjem vrtiću Zvončići Ozalj.

- Aktivno radimo i na vidljivosti projekta u lokalnoj zajednici, pa je tako u centru Ozlja postavljen city light plakat o projektu "Zdrav ko zmaj", na društvenim mrežama aktivno objavljujemo zanimljive i edukativne sadržaje. Uz Akademiju „Zdrav ko zmaj“ tu su kulinarski recepti, korisni i praktični savjeti za roditelje te ostale korisne informacije vezane za pravilnu prehranu djece. Osmislili smo i izradili edukativnu društvenu igru "Juha od buče", pojašnjava voditeljica Tamara Podvorac.

Ponovimo kako je projekt Zdrav kao zmaj usmjeren prema poboljšavanju prehrane djece u obrazovnim institucijama te edukaciji lokalnog stanovništva o važnosti pravilne prehrane i očuvanja zdravlja djece. Grad Ozalj time se svrstao u prve gradove u Hrvatskoj koji su prepoznali važnost i brigu o zdravlju svojih najmlađih te osigurali kvalitetnu prehranu u suradnji s lokalnim proizvođačima.

Izdvojeno


Reci što misliš!