ŽUPANIJA / OZALJ

SOLIDARNOST

Zahvaljujući organizacijama Crvenog križa zdravstvo opskrbljeno krvnim pripravcima, u Ozlju ove godine prikupljeno 147 doza krvi

Zahvaljujući organizacijama Crvenog križa zdravstvo opskrbljeno krvnim pripravcima, u Ozlju ove godine prikupljeno 147 doza krvi

U organizaciji gradskog društva Crvenog križa Ozalj u ovoj godini održane su četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

Bilo da je riječ o prometnim nesrećama, prirodnim ili zdravstvenim izazovima, kojima smo trenutno svi svjedoci, darovana krv životni je čin solidarnosti koja spašava milijune života. Prema podacima krovne organizacije Crvenog križa Hrvatske zahvaljujući upravo dobro organiziranim društvima Crvenog križa kao i darovateljima, u potpunosti se uspijeva zadovoljiti potrebe zdravstva Republike Hrvatske za krvlju i krvnim pripravcima pa i u ovim posebno zahtjevnim okolnostima epidemije koronavirusom.

Svoj doprinos tome dalo je i Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj, koji je u ovoj godini u kontinuirano provedenim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi prikupilo 147 doza krvi. U održanim akcijama u ožujku, lipnju, rujnu i prosincu pristupilo je tako ukupno 201 dobrovoljni darivatelj. No, s obzirom da je GD Crvenog križa Ozalj relativno novo društvo u organiziranju akcija dobrovoljnog darivanja krvi, ravnateljica Sanja Valčić kazala je za KAportal kako je izuzetno zadovoljna s odazivom te ujedno zahvaljuje svim darivateljima krvi na solidarnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj i u 2021. godini organizirat će akcije dobrovoljnog darivanja krvi, prva je na redu već u ožujku, točnije 8. ožujka, zatim 7. lipnja, 6. rujna te 6. prosinca. Ravnateljica Sanja Valčić priželjkuje i u narednim akcijama dobar odaziv dobrovoljnih darivatelja.

Izdvojeno


Reci što misliš!