ŽUPANIJA / OZALJ

lijepa gesta

Saborska zastupnica SDP-a Irena Šimunić iz Ozlja zajedno s kolegicama pokrenula akciju za djecu iz Dječjeg doma Vrbina Sisak

Saborska zastupnica SDP-a Irena Šimunić iz Ozlja zajedno s kolegicama pokrenula akciju za djecu iz Dječjeg doma Vrbina Sisak

Saborske zastupnice SDP-a među kojima i Irena Šimunić iz Ozlja donirale su potrebne mobilne uređaje djeci iz Dječjeg doma Vrbina Sisak, koji je teško stradao u potresu.

Saborska zastupnica SDP-a Irena Šimunić iz Ozlja zajedno s kolegicama Martinom Vlašić Iljkić iz Požege, Marinom Opačak Bilić iz Slavonskog Broda, Romanom Nikolić iz Osijeka te Martinom Grman Kizivat iz Slatine, pokrenula je donaciju za djecu, koja su u ovim turbulentnim vremenima u posljednjih dva tjedna promijenili čak dva okruženja, dva smještaja. Radi se o djeci iz Dječjeg doma Vrbina Sisak, čiji je dom, nažalost, također oštećen u razornom potresu.

Duže vrijeme djeca neće moći boraviti u svom Domu u Sisku, te su nakon prvobitnog smještaja u Lipiku, trenutno na smještaju u S.O.S. Dječjem selu Lekenik. Djeci su donirane različite potrepštine, odjeća, obuća, a u razgovoru s ravnateljem Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik, g. Ivanom Pušćenikom detektiran je problem kako nedostatak mobilnih aparata bitno uskraćuje djetetove svakodnevne potrebe u online svijetu, od praćenje nastave do komunikacije s vršnjacima i roditeljima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prijepodnevnim satima ravnateljica Dječjeg doma Vrbina Đurđica Pavešić Herkov dočekala je saborske zastupnice SDP-a u dvorištu Doma te preuzela donacije. Koliko je ova donacija važna i korisna, svjedoči i izjava ravnateljice Pavešić Herkov koja je posvjedočila kako je nedostatak mobitela problem koji pogađa djecu, jer moraju čekati red za komunikaciju.  

- Naime, često se dogodi da je samo jedan mobitel na raspolaganju pa sva djeca nemaju dovoljno vremena za telefonski razgovor s obiteljima koji im je jedini izvor bliskosti. Također, pojedina djeca imaju starije mobitele, čija baterija ne traje dugo pa se dogodi da djeca nisu dostupna svojim odgajateljima u određenom trenutku. Riječ je ujedno i o djeci koja mahom dolaze iz siromašnih obitelji, čiji roditelji ne mogu kupiti mobitel koji može pratiti sustave za rad u online školi. Nasreću, takvi problemi više se neće događati jer će im nova tehnologija omogućiti povezanost i dostupnost u svako doba. Naravno važno je naglasiti kako korištenje mobitela ne može zamijeniti međusobno druženje i to treba uvijek naglašavati, no današnje ugroze ne ostavljaju djeci nažalost puno izbora, poručuje ravnateljica Durđica Pavešić Herakov.

- Ovo je naš doprinos djeci u Domu, a odazvale smo se i u prikupljanju novčanih i materijalnih donacija. Svjesni smo da se ne zna koliko će ova kriza trajati i da će ljudima trebati pomoć idućih mjeseci, te ćemo se zasigurno i nadalje organizirati i pružati pomoć stradalima, poručila je Irena Šimunić.

Izdvojeno


Reci što misliš!