ŽUPANIJA / OZALJ

IPAK PREOKRET?

HŽ će uspostaviti liniju "radničkog vlaka" za Ozalj? Gradonačelnica Lipšinić: U pregovorima smo s HŽ-om, do rješenja putnike vozi naš kombi

HŽ će uspostaviti liniju

Prema riječima gradonačelnice Lipšinić, vrlo je izgledno da će se ponovno uspostaviti linija radničkog vlaka s 18. siječnjem.

Inicijativa putnika ozaljskog kraja usmjerena prema revidiranju odluke HŽ Putničkog prijevoza i vraćanju po njima najznačajnijih linija vlakova iz smjera Bubnjaraca i Ozlja prema Karlovcu, o čemu je KAportal izvještavao, vrlo je izgledno da će uroditi plodom. Naime, ponovimo, kako je HŽ pravdajući se kako su ukinuti vlakova neprofitabilni, na ovoj relaciji učinio upravo suprotno, ukinuo prometovanje vlakova koji uz „školske“ linije jedine imaju znatan broj putnika.

Svjesna nelogičnosti poteza HŽ-a je i gradonačelnica Grada Ozalj Gordana Lipšinić, koja je u razgovoru za KAportal istaknula kako su ukinute linije dobro popunjene putnicima, te je potez HŽ opravdano izazvao nezadovoljstvo i probleme onima kojima su služile za odlazak na posao, školu i druge obaveze.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Linije su ukinute 25.12., bez najave, „privremeno“,  i ostavile putnike u velikom problemu. Grad je odmah reagirao i organizirali smo prijevoz kombijem Sportske zajednice Grada Ozlja, koji će trajati do daljnjega, tj. dok se ponovno ne uspostavi prijevoz vlakom, kazala je gradonačelnica Lipšinić, naglasivši pritom kako je u redovnoj komunikaciji s HŽ-om s ciljem promjene odluke.

- Nakon ponovnog razgovora s predsjednikom uprave HŽ PP gosp. Željkom Ukićem nadam se i očekujem da će linije putničkih vlakova 4401 i 4408, koji prometuju u 5:58 iz Ozlja prema Karlovcu i povratni u 15:22 iz Karlovca prema Ozlju i Bubnjarcima, ponovno uspostaviti s 18. siječnjem. U svakom slučaju, dok se ukinuti „radnički“ vlak ne vrati ponovno u promet, Grad će u jutro voziti putnike do Karlovca.

No, kao moguća „kompenzacija“ za vraćanja u promet spornog „radničkog“ vlaka, spominje se ukidanje prometovanja linije 4405 - kreće iz smjera Ozlja za Karlovac u 10:30 sati, koji prema tvrdnjama svih upoznatih sa situacijom, ima daleko manje putnika od jutarnjeg „radničkog“ vlaka.

Izdvojeno


Reci što misliš!