ŽUPANIJA / OZALJ

PAMETNI GRAD

Grad Ozalj digitalizira svoje poslovanje, potpisani ugovori za nadogradnju GiS sustava i implementaciju e-Obrasca i e-Pisarnice

Grad Ozalj digitalizira svoje poslovanje, potpisani ugovori za nadogradnju GiS sustava i implementaciju e-Obrasca i e-Pisarnice

Grad Ozalj jedan od 19 gradova u Hrvatskoj koji su na natječaju Fonda za zaštitu okoliša još u studenome 2019. godine uspjeli osigurati sredstva za svoje smart city projekte.

Grad Ozalj potpisao ugovore za provedbu projekta „Primjena koncepta – Pametni grad“, kreće digitalizacija poslovanja gradske uprave. U prvom redu, riječ je implementaciji web GIS sustava kojim Grad planira nadograditi nove dijelove postojećeg GiS sustava u svrhu optimiziranja poslovanja, ali i provođenja zakonskih obveza.

Uz to, Grad Ozalj „smart city“ rješenje uvodi i u upravljanje poslovnom dokumentacijom, i to implementacijom e-Obrasca i e-Pisarnice. Kako pojašnjavaju iz Grada, cilj im je efikasno, sigurno i učinkovito provoditi svoje poslovne procese kako bi se smanjila upotreba papira, te ubrzao ciklus odvijanja procesa i osigurala jednostavnija interakcija s vanjskim subjektima.   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-Veća efikasnosti u poslovanju, što podrazumijeva kraći ciklus u provođenju procesa, brza objava novih digitalnih poslovnih procesa baziranih na digitalnoj dokumentaciji, jednostavna mogućnost pregleda svih digitaliziranih podataka, manja potrebu za ručnom obradom kroz papir, automatsko pokretanje internih procesa, brzu pretragu po svim obilježjima i statusima procesa, očekivani su rezultati implementacije pametnih rješenja, poručuju iz ozaljske gradske uprave.

Za implementaciju GiS sustava, Grad Ozalj ugovor je sklopio s ponuditeljem Gdi d.o.o., vrijednosti 320 tisuća kuna i rokom provedbe tri mjeseca, dok za provedbu aktivnosti e-Obrsca i e-Pisarnice potpisan je ugovor s ponuditeljem Vizibit d.o.o., financijske vrijednost 249 tisuća kuna, s rokom provedbe 2 mjeseca. Cjelokupan projekt bit će sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 60% ukupne vrijednosti projekta.

Ponovimo, kako je Grad Ozalj jedan od 19 gradova u Hrvatskoj koji su na natječaju Fonda za zaštitu okoliša u studenome 2019. uspjeli osigurati sredstva za svoje smart city projekte. Natječaj je bio vrijedan osam milijuna kuna, a u samo pet dana pristiglo je 258 prijava jedinica lokalne samouprave, od čega 107 iz gradova, ukupne vrijednosti 14 milijuna kuna. 

Izdvojeno


Reci što misliš!