ŽUPANIJA / OZALJ

AKTIVNI U MIROVINI

Umirovljenici ozaljskog kraja u sljedeće dvije godine na raspolaganju će imati niz aktivnosti i radionica kroz projekt Crvenog križa

Umirovljenici ozaljskog kraja u sljedeće dvije godine na raspolaganju će imati niz aktivnosti i radionica kroz projekt Crvenog križa

Projekt "Aktiviraj se u mirovini" težak je gotovo dva milijuna kuna, te je prvi takve vrijednosti za Crveni križ Ozalj.

„Aktiviraj se u mirovni“ hvalevrijedan je novi socijalni projekt Crvenog križa Ozalj usmjeren prema umirovljenicima šireg ozaljskog područja. U vrijednosti od gotovo dva milijuna kuna i sa sto postotnom financijskom potporom EU fondova, u dvogodišnjem razdoblju provodit će se u suradnji s partnerima Taekwondo klubom Ozalj, Maticom umirovljenika Ozalj i LAG-om Vallis Colapis.

- Tijekom projekta organizirat ćemo razne aktivnosti za umirovljenike, za njih 250, minimalno 120 aktivnosti u godini. Ujedno će se pratiti naša suradnja s OCD-ovima i jedinicama lokalne samouprave, najavila je prilikom predstavljanja projekta ravnateljica Crvenog križa Ozalj Sanja Valčić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve aktivnosti će se događati na području grada Ozalj i općina Kamanje, Žakanje i Ribnik, a svaka organizacija partner projekta određena je za jedan segment.

- Crveni križ je zadužen za kreativne radionice, zdravstveno obrazovanje starijih osoba, psihosocijalnu podršku. LAG Vallis Colapis bit će zadužen za aktivnosti međugeneracijske suradnje i podizanju svijesti o starenju te aktivnog starenja. Taekwondo klub Ozalj organizirat će tjelesne aktivnosti kako bi naši umirovljenici ostali u fizičkom dobrom stanju, a time i psihofizičkom. Matica umirovljenika je tu uključena sa svojim aktivnostima što tjelesnim, što izletima i druženjima, kako bi popunili slobodno vrijeme umirovljenicima, pojašnjava u nastavku ravnateljica Valčić.

Prema riječima tajnice Matice umirovljenika Ozalj Dragice Brajković, najavljenim aktivnostima unutar projekta spremno čekaju umirovljenici, koji su i do sad bili aktivni.

- Svi ovi sadržaji nisu novost, vjerujem da će bit dobar odaziv. Trenutno smo malo u stisci zbog korone, ljudi se čuvaju, ne izlaze, ali inače mi smo vrlo aktivni, sudjelujemo u svim akcijama koje su primjerene umirovljenicima. Svi se raduju ovom projektu, vjerujem da ćemo uspjeti organizirati i realizirati sve aktivnosti, poručila je tajnica Dragica Brajković.

Zadovoljstvom ovim projektom ne skriva ni gradonačelnica Gordana Lipšinić, koja je česti zagovornik važnosti djelovanja i postojanja organizacije Crvenog križa na ozaljskom području ali i šire. Kako je naglasila na današnjem predstavljanju, riječ je zapravo o nastavku niza malih provedenih projekata koji su do sad bili dostupni umirovljenicima na ovom području.

- Svi redom provedeni projekti utjecali su na unapređenju kvalitete života naših sugrađana treće živote dobi. Izražavam veliku radost na ovom projektu i veliku zahvalu Crvenom križu, našoj ravnateljici koja sa suradnicima vrlo predano i vrijedno radi na svim zadacima Crvenog križa, pa se očekivano i uspjelo doći i do ovakvog vrijednog projekta. Cijela zajednica nastoji na sve moguće načine podiči kvalitetu života naših sugrađana treće životne dobi, a ovo je zaista izvrstan projekt koji će to omogućiti, poručila je gradonačelnica Gordana Lipšinić.

Izdvojeno


Reci što misliš!