ŽUPANIJA / OZALJ

život na selu

Predstavnice županijske vlasti u posjetu OPG Kovač iz Jaškova, poznatom po uzgoju škotskog goveda i povlačenju europskih sredstava

Predstavnice županijske vlasti u posjetu OPG Kovač iz Jaškova, poznatom po uzgoju škotskog goveda i povlačenju europskih sredstava

OPG Kovač bavi se proizvodnjom i preradi bobičastog voća, oraha, lješnjaka, buča

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kovač, vlasništvo Tomislava Kovača iz Jaškova kod Ozlja, posjetile su županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ana Valić.

Ovaj uspješni OPG višegodišnji je korisnik poticaja za poljoprivredu i turizam Karlovačke županije. Potporama Karlovačke županije ovaj je OPG nabavio potrebnu mehanizaciju i opremu te uredio prostor za proizvodnju i preradu svojih proizvoda kao i turističke sadržaje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Korisnik je potpora iz EU fondova, mjere 4.1.1. Program ruralnog razvoja, od gotovo 1,4 milijuna kuna za nabavku poljoprivredne mehanizacije, a trenutno ima potpisan ugovor za finaciranje iz LEADER projekta 4.1.1., također za nabavku potrebne poljoprivredne mehanizacije, u vrijednosti od 260 tisuća kuna.

OPG se bavi proizvodnjom različitih poljoprivrednih kultura, a posebno su poznati po proizvodnji i preradi bobičastog voća, oraha i lješnjaka, te buča i proizvodnje bučinog ulja, brašna i koštica koje plasiraju na domaćem i inozemnom tržištu.

OPG se također bavi i uzgojem stoke, pasmine visokoplaninsko škotsko govedo, a trenutno u uzgoju ima deset grla. Ova vrijedna mesna pasmina ovdje se uzgaja u cjelogodišnjem slobodnom uzgoju na otvorenim pašnjacima, površine od pet hektara. Plan je Kovačevih da stado do kraja godine povećaju za još deset grla, a konačni je cilj uzgajati 40 grla ove pasmine. 

Županica Furdek Hajdin izrazila je zadovoljstvo viđenim i pohvalila vrijedan rad OPG-a Kovač, koji svake godine ulaže u proširenje proizvodnje i poboljšanje uvjeta rada, što u konačnici rezultira povećanjem proizvodnje i ponude njihovih proizvoda na tržištu. 

Izdvojeno


Reci što misliš!