ŽUPANIJA / OZALJ

INFRASTRUKTURA

Gradonačelnica Ozlja najavila izgradnju nastavka prometnice u poslovnoj zoni, za ovu investiciju tvrtka Flammifer darovala zemljište

Gradonačelnica Ozlja najavila izgradnju nastavka prometnice u poslovnoj zoni, za ovu investiciju tvrtka Flammifer darovala zemljište

Gradonačelnica Gordana Lipšinić istaknula je i pohvalila potez direktora tvrtke Flammifer d.o.o. kao primjer dobre prakse u djelovanju za javno dobro.

Završavanjem izgradnje spojne prometnice i ključnog željezničko cestovnog prijelaza u poduzetničkoj zoni Lug ne završavaju planovi ulaganja u komunalnu infrastrukturu u ozaljskoj poslovnoj zoni. Naime, kako je najavila gradonačelnica Gordana Lipšinić, već u ovoj godini kreće nastavak rekonstrukcije prometnice kroz zonu velikog gospodarstva do Trške ceste, zatim širenje prostornih kapaciteta, a sve s ciljem intenziviranja i povećavanja aktivacije raspoloživih površina zone i porasta broja novih poduzeća, a u konačnici i zbog povećanja atraktivnosti površina poduzetničke zone.

No, za smještaj prometnice kojoj prethodi rekonstrukcija u zoni velikog gospodarstva, od svih privatnih vlasnika parcela, Grad je morao ozbiljno ući u vlasništvo tvrtke Flammifer d.o.o., što je ujedno utjecalo i na rezultate poslovanja pa i na bonus direktora, otkrila je gradonačelnica Gordana Lipšinić. Da je to uistinu tako, potvrdio je i direktor Flammifera d.o.o. Goran Žugec, koji je kazao kako je tvrtka za potrebnu rekonstrukciju prometnice u zoni, Gradu darovala zemljište knjigovodstvene vrijednost preko 100 tisuća kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kad su ljudi za viši cilj spremni odreći se svojih partikularnih interesa onda se rezultati postižu. Zahvaljujem svima koji su u tom smislu djelovali i koji će i u buduće, jer Grad ne može bez takvog načina funkcionirati i sve drugo ne vodi razvoju, istaknula je gradonačelnica Lipšinić.   

Ujedno, i zadnja faza kompletnog infrastrukturnog unapređenja u ozaljskoj gospodarskoj zoni je u postupku. Radi se rješavanju imovinsko pravnih odnosa na preostalim parcelama prema lokacijskoj dozvoli za koju je pred desetak dana bila i javna rasprava.

- Za kompletnu poslovnu zonu objavit će se poziv iskaza interesa za otkup privatnih parcela. Naime, da bi ova zona u konačnici imala smisla, da bi Grad s njom mogao raspolagati i da bi opravdao sva dosadašnja ulaganja, mora otkupiti preostala zemljišta od privatnih vlasnika. U suprotnosti se ne ostavlja mogućnost za aktivaciju ostalih poslovnih površina, istaknula je gradonačelnica Gordana Lipšinić.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!