ŽUPANIJA / OZALJ

SUSRET S RIJEKOM

Informativne ploče i multimedijski interpretacijski centar novi su turistički sadržaji grada Ozlja

Informativne ploče i multimedijski interpretacijski centar novi su turistički sadržaji grada Ozlja

Unutar projekta "Susret s rijekom" Grad Ozalj uredio je i novu šetnicu uz rijeku Kupu.

U sklopu projekta „Susret s rijekom“ u gradu Ozlju upravo je postavljena vrijedna turistička infrastruktura za kvalitetnije provedeno vrijeme uz omiljenu rijeku Kupu. Osim atraktivne multimedijske informacijske ploče, koja se nalazi  uz samom centru grada, u suradnji s Javnom ustanovom "Natura viva" pripremljeno je pet informativnih ploča, koje su postavljene na već prepoznatljivim ozaljskim šetnicama.

Ponovimo kako je još prije u sklopu projekta u Ozlju izvedena i ambijentalna rasvjeta postojećeg betonskog mosta te je izgrađena nova šetnica od Gradskog kupališta do centra grada, opremljena novom rasvjetom i pametnim klupama, a zajedno su povezani postavljenim interpretacijskim centrom na otvorenom s multimedijskim sadržajem. Ujedno, Ozalj je unutar projekta dobio i električne bicikle kojim će se sve veći broj posjetitelja i turista moći koristiti za obilazak i istraživanje kulturnih i prirodnih znamenitosti grada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnica Gordana Lipšinić nije skrivala zadovoljstvom novim turističkim inputima u gradu dostupnim kroz moderan način prezentacije, zahvaljujući upravo projektu Susret s rijekom.

- Radujem se što smo uz šetnicu, info-ploče, putokaze, rasvjetu na mostu, ovakvom javnom turističkom infrastrukturom uspjeli iskoristiti priliku da predstavimo našu prirodnu baštinu svim posjetiteljima i dragim gostima. Svako ulaganju u infrastrukturu, posebno u turističku i svaki mali korak prema stvaranju ugodnije klime i kvalitetnijeg predstavljanja naše bogate baštine razlog je za zadovoljstvo. Hvala svima koji sudjeluju u ovim aktivnostima i nadam se novim suradnjama i projektima kojima je prirodna baština povod i uzrok, kazala je gradonačelnica Gordana Lipšinić.

Ponovimo i to da je vrijednost projekta koji se provodi na području gradova Karlovac, Ogulin i Ozalj, ukupno 9,2 milijuna kuna, od čega je 7,8 milijuna osigurano bespovratnih sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.” i preko 900 tisuća kuna u sklopu Fonda za sufinanciranje provedbe projekata na lokalnoj i regionalnoj razini. Grad Ozalj financijski sudjeluje u ovom projektu sa svega 180 tisuća kuna.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!