ŽUPANIJA / OZALJ

NEZADOVOLJSTVO PUTNIKA

U Ozlju prosvjed putnika zbog ukidanja „radničkog“ vlaka: Sve vaše parole i politike o ravnomjernom razvoju „pale“ su u Ozlju

U Ozlju prosvjed putnika zbog ukidanja „radničkog“ vlaka: Sve vaše parole i politike o ravnomjernom razvoju „pale“ su u Ozlju

Iz HŽ u početku su komunicirali da se neke linije putničkog prometa moraju ukinuti zbog COVID epidemije, danas se može pak čuti da riječ o malom broju putnika.

Nezadovoljni putnici ozaljskog kraja okupili su se danas na željezničkom kolodvoru u Ozlju kako bi još jednom izrazili nezadovoljstvo ukidanjem jedine linije javnog prijevoz iz ovog kraja prema Karlovcu i ostatku Hrvatske.

Potez Hrvatskih željeznica koji je na sam Božić do daljnjega ukinuo liniju putničkog vlaka s polaskom u 6 sati ujutro iz smjera Ozlja poljuljao je egzistenciju mnogi građana ovog područja, naglasila je još jednom Snježana Kučinić iz Ozlja, koja svakodnevno putuje vlakom kako bi mogla doći na posao u Karlovcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prvenstveno se radi o ženama u srednjim godinama koje ne mogu tako lako naći posao, pogotovo ne u sredini u kojoj žive, a moraju prehraniti svoju obitelj i pridonijeti kućnom budžetu, tu su i mnogobrojni srednjoškolci koji su novim voznim redom uskraćeni za izvršavanje nastavnih obveza. Karlovačke srednje škole možete zaboraviti da vam učenici iz smjera Ozlja dođu na predsat, ostanu na sedmom satu, obavljanju prakse ili drugih nastavnih obaveza, jer jednostavno u 21. stoljeću u 15 do 20 minuta udaljenijem gradu ne postoji organizirani javni prijevoz.

- Tu su i umirovljenici. Naime, pruga kroz Ozalj i sam kolodvor nalaze se u samom centru grada, kao i u mjestu Zorkovac, i zbog svoje blizine itekako su pristupačni starijim stanovnicima, bilo za odlazak na pregled u Karlovac ili Zagreb ili dolazak do Ozlja radi obavljanja poslova u državnim institucijama. Novim voznim redom rijetko tko će moći uspjeti obaviti ono što je obavljao prije i pitamo se na temelju kojih procjena potreba stanovništva je on složen.

Ponovimo, kako je nakon konzultacija s lokalnom samoupravom, prema riječima Hrvatskih željeznica, uvedena linija vlaka s polaskom sat vremena ranije, točnije u 5.15 iz smjera Ozlja, putnicima u potpunosti ne prihvaćena. Što im sada preostaje, ne znaju ni sami. Apelirali su na sve moguće institucije, obratili se i Pučkoj pravobraniteljici, do sada nikakvog značajnijeg pomaka nema.  

- Ono što mogu reći da u ovoj već sada dvomjesečnoj sagi iz Hrvatskih željeznica čule su se oprečne konstrukcije. Najprije se komuniciralo na način da zbog COVID-19 epidemije i pada potražnje se mora ići u redukciju voznih linija. Danas se pak sve više može čuti da je ustvari razlog za njihovo ukidanje manji broj putnika. Sve više to liči na „nije nas briga“, mišljenja je Snježana.

Iako su vladajućima bilo na lokalnoj i državnoj razini puna usta demografije, ravnomjernog razvoja Hrvatske, ulaganja u opstanak ruralnog područja, mnogobrojni nezadovoljni putnici složni su u jedno: „Sve vaše politike i parole pale su u Ozlju“. Možda im jedino nadolazeći lokalni izbori daju šansu za popravak dojma kojeg su ostavili u Ozlju.

Izdvojeno


Reci što misliš!