ŽUPANIJA / OZALJ

BEZ HRPE PAPIRA

Grad Ozalj u skupini hrvatskih gradova predvodnika procesa digitalizacije - uvedena nova aplikacija pravdanja namjenskih sredstava

Grad Ozalj u skupini hrvatskih gradova predvodnika procesa digitalizacije - uvedena nova aplikacija pravdanja namjenskih sredstava

Gradonačelnica Gordana Lipšinić istaknula je kako ovim procesom uvedena potpuna transparentnost korištenja javnih sredstava iz proračuna u sportu, kulturi, poljoprivredi, vatrogastvu.

Udruge iz Ozlja više neće u gradsku upravu nositi hrpe papira, već će sve biti digitalizirano i odmah vidljivo svima u tom procesu, najavljeno je to na današnjem predstavljanju projekta digitalizacije pravdanja namjenskih sredstava isplaćenih iz proračuna Grada Ozlja.

Time je Grad Ozalj silnu papirologiju zamijenio aplikacijom nastalom u suradnji sa zagrebačkom tvrtkom Fortis Labor, i pridružio se tako skupini vodećih hrvatskih gradova u procesu digitalizacije u poslovanju, među kojima je i Karlovac, Sveta Nedjelja, Bjelovar, Rovinj, kao i općina Strahoninec u Međimurskoj županiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić istaknula je kako je ovo korak unaprijed u smanjivanju papirologije, olakšavanja i ubrzavanja procesa, a samim time riječ je o procesu koji će potaknuti još veću učinkovitosti aktivnosti udruga koja je i do sada bila na zavidnoj razini.

- Ovime uvodimo i potpunu transparentnost korištenja javnih sredstava iz proračuna u sportu, kulturi, poljoprivredi, vatrogastvu i ostalome. Aplikacija uz brojne primjene kojih ima, može pomoći sportskim klubovima u lakšoj i bržoj naplati članarina, ali i prevenciji širenja koronavirusa u sportu. Primjerice, ukoliko se u ovom razdoblju pandemije utvrdi da je netko od igrača zaražen, u nekoliko klikova mogu se odrediti svi njegovi kontakti, a time pospješiti i ubrzati vrijeme reakcije stavljanja tih sportaša u samoizolaciju i sprječavanje zatvaranja klubova na neko vrijeme, naglasila je gradonačelnica Lipšinić.

Direktor tvrtke Fortis Labor, Lorenzo Gašparić, izrazio je zadovoljstvo što je Grad Ozalj prepoznao rješenje koje su razvijali u ZICER-u, Zagrebačkom poduzetničkom inkubatoru te da se kao proaktivan grad digitalizira u svim granama i mjerama. Ideja SOM grad sustava da se stalno razvija.

- SOM sustav je u potpunosti razvijen i osmišljen u Hrvatskoj i to je jedinstvena aplikacija koja omogućuje da udruge vode cijeli operativni dio vlastitog djelovanja doslovno kroz par klikova. Razvili smo je sredstvima EU fondova. Svaka udruga, ali i Grad Ozalj u realnom vremenu znat će koliko je namjenskih sredstava isplaćeno, koliko je opravdano. Naša intencija je da kroz ovaj sustav već iduće godine budu provedeni i natječaji i da se cijela gradska birokracija potpuno digitalizira, dodao je direktor Gašparić.

Izdvojeno


Reci što misliš!