ŽUPANIJA / OZALJ

megaprojekt

Zadnja godina radova na izgradnji mosta u Gornjem Pokupju - čelična konstrukcija kompletno navučena, slijedi priprema za izradu kolničke ploče

Zadnja godina radova na izgradnji mosta u Gornjem Pokupju - čelična konstrukcija kompletno navučena, slijedi priprema za izradu kolničke ploče

Izgradnja novog mosta u Gornjem Pokupju trenutno je jedna od najznačajnijih nacionalnih investicija u Karlovačkoj županiji.

U zadnjoj godini ugovorenih radova na izgradnji novog mosta na rijeci Kupi u Gornjem Pokupju, čelična konstrukcija mosta kompletno je navučena. Točnije, prema tehničkim podacima s kojima raspolaže Grad Ozalj, čelična konstrukcija mosta koja se sastoji od 16 segmenata je kompletno je navučena i montirana na upornjake i stupišta mosta.

Time je demontiran i čelični pilon sa zategama koji je služio kao pomoćna konstrukcija u fazi povlačenja mosta. Izveden je i upornjak, kao i dio nasipa buduće ceste, zajedno s pripadajućim sustavom zatvorene odvodnje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ono što sada slijedi je spuštanje čelične konstrukcije mosta na stalne ležajeve i provjera geometrije mosta. Nakon što se čelična konstrukcija spusti na stalne ležajeve slijedi priprema za izradu kolničke ploče, koja obuhvaća izradu oplate kolničke ploče, armiranje i betoniranje, poručuju iz Grada Ozlja.

Ponovimo, kako ugovorni rok projekta teškog preko 60 milijuna kuna, izvođača austrijskog konzorcija Strabaga AG s podizvoditeljem za čeličnu konstrukciju tvrtkom Đuro Đaković Montaža d.o.o., istječe u veljači sljedeće godine. Do sada, svi radovi provedeni su u skladu s planom, pa nema mjesta sumnji da jedna od najznačajnijih nacionalnih investicija u ovom dijelu države neće dočekati svjetlo dana.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!