ŽUPANIJA / OZALJ

gradski projekt

Pružni prijelaz u ozaljskoj poslovnoj zoni Lug dobio zeleno svijetlo, puštanje u promet očekuje se sljedeći mjesec

Pružni prijelaz u ozaljskoj poslovnoj zoni Lug dobio zeleno svijetlo, puštanje u promet očekuje se sljedeći mjesec

Željezničko-cestovni prijelaz ključna je karika nove cestovne povezanosti zone malog i velikog gospodarstva u Ozlju.

Terenska provjera uređaja novog željezničko cestovnog prijelaza u poslovnoj zoni Lug Ozalj uspješno je obavljena, prethodi konačno otvaranje prijelaza za promet, najavili su to ovih dana u Gradu Ozlju.

Ponovimo kako je ključni faktor prilikom projekta unapređenja prometne infrastrukture, točnije nove prometne povezanosti zone malog i velikog gospodarstva u ozaljskoj poslovni zoni, bila je izgradnja cestovno željezničkog prijelaza. Iako su radovi na novoj prometnici završeni krajem godine, još do danas prometnica nije u funkciji, upravo zbog dodatnih procedura i zahtjeva prema nadležnoj Agenciji za sigurnost željezničkog prometa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, Grad Ozalj prva je jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj koja je gradila infrastrukturu željeznice, te je u tom procesu nastupala kao vanjski partner. Zbog te specifičnosti bilo je upitno i samo financiranje pružnog prijelaza, a samim time i cijelog projekta ulaganja u komunalnu infrastrukturu u poslovnoj zoni, koji je financiran europskim sredstvima.   

Kako najavljuju iz Grada, nakon uspješno obavljene terenske provjere uređaja željezničko-cestovnog prijelaz, od strane tvrtke Centar za tračničke sustave d.o.o. Zagreb, u sukladnosti s nacionalnim tehničkim pravilima, nastavlja se postupak otvaranja prijelaza kod Agencije za sigurnost željezničkog prijelaza.

- Procjenjuje se da će željezničko cestovni prijelaz biti u punoj funkciji u travnju ove godine, dodaju.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!