ŽUPANIJA / OZALJ

TURISTIČKE AKTIVNOSTI

Grad Ozalj u mjesecu Slave Raškaj - turistička ruta u spomen velike slikarice spremno dočekuje posjetitelje

Grad Ozalj u mjesecu Slave Raškaj - turistička ruta u spomen velike slikarice spremno dočekuje posjetitelje

U Ozlju će se ove subotu održati prva ovogodišnja turistička ruta "Putevima Slave Raškaj", a u centru posjetiteljima će biti dostupan OPG kutak.

Grad Ozalj tradicionalno u ožujku odaje počast slikarici Slavi Raškaj, zajedno s brojnim ljubiteljima umjetnosti, iz svih krajeva. Zahvaljujući upravo baštini Slave Raškaj, Grad Ozalj se od travnja 2019. nalazi kao prvi grad iz Hrvatske i na kulturnoj ruti Vijeća Europe „Ruta impresionizma“.

Povodom toga, kako najavljuju iz Turističke zajednice područja Kupa, gosti koji dođu u Ozalj u ožujku će u stručnoj pratnji vodiča iz Zavičajnog muzeja Ozalj, 20. i 27.ožujka, proći turističkom rutom „Putevima Slave Raškaj“. Ulaznice po cijeni 20 kn, koje omogućuju i posjetu muzeju, moći će se nabaviti na početnoj točki, a to je Etno park Ozalj, od 10 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim toga, u subotom je organizirano predstavljanje lokalnih proizvođača hrane .

- Ovu subotu predstavit će se OPG Katarina Šoštar Meserko, dobro poznati i kao "Mili mali česn party" od 9 sati ispred popularne Humićke u centru Ozlja, a gosti su OPG Slijepčević iz Karlovca i akustični dvojac La Papa iz Zagreba, kao glazbena pratnja.  Sljedeću subotu, 27.ožujka na istom mjestu, kao poseban gost OPG Štenta iz Ferenaca, nastupit će legendarni Stjepan Jimmy Stanić.

U okviru projekta „Susret s rijekom” u centru Ozlja na novom multimedijskom informacijskom centru predstavljene su i zanimljive virtualne izložbe.

- Nakon radova skupina Bubamare i Vrapčići iz Dječjeg vrtića Zvončić, posjetitelji će moći pogledati slike Slave Raškaj iz fundusa Zavičajnog muzeja Ozalj i fotografije s projekta Land Art Ozalj, koji provodi Akademija likovnih umjetnosti Zagreb u Obrežu Vivodinskom i Loviću Prekriškom. Napomenemo samo da se u Zavičajnom muzeju Ozalj od subote, 13. ožujka, svojom samostalnom izložbom pejzaža premijerno predstavlja akademski slikar Krešimir Nikšić, a potkraj mjeseca, održat će se i tradicionalni Križni put Ozalj - Svetice, koji se 24. put održava na Cvjetnicu, najavio je direktor Turističke zajednice područja Kupa Toni Šarić.

 

 

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!