ŽUPANIJA / OZALJ

GRADSKO VIJEĆE

Zadnji aktualni sat ozaljskog Vijeća u ovom mandatu - od izgradnje nogostupa u Jaškovu, do "granatirane" ceste prema Trgu

Zadnji aktualni sat ozaljskog Vijeća u ovom mandatu - od izgradnje nogostupa u Jaškovu, do

Komunalna problematika bila je najaktualnija tema ozaljskog Gradskog vijeća u ovom mandatu, a prozivka je bilo kako iz vladajuće većine, tako i očekivano i iz oporbe.

S komunalnim pitanjima započeli i u istom tonu završili, tako bi se ukratko mogao rezimirati rad vijećnika ozaljskog Gradskog vijeća u ovom mandatu.

Iako se rijetko kada mogla čuti pohvala vijećnika na održavanje i ulaganje u komunalnu infrastrukturu, bilo onih iz vladajuće većine ili oporbe, ponekad je bilo i toga, ali vijećnici su često bili stava „može se više“. Tako je bilo i ovog puta, naime, vijećnik Andrija Latin (HSU) pohvalio je početak radova na izgradnji nogostupa u Jaškovu, no, kako ističe, mještani postavljaju pitanje zašto se radovi ne planiraju izvoditi duž cijele dionice naselja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ako se je već išlo u izgradnju i radovi su najavljeni na izgradnji nogostupa u Jaškovu, zašto mjesto Jaškovo neće u cjelini dobiti nogostop? Zar je toliko problematično još tih 800m do kućnog broja 100 jer bi itekako bilo poželjno za djecu koja putuju u školu, dodao je.

Iako je zbog epidemioloških mjera uveden sistem rada da vijećnici svoje odgovore dobe naknadno u pismenom obliku, gradonačelnica Gordane Lipšinić iskoristila je priliku i ukratko pojasnila kako je razlog financijske prirode, ali i potreba stanovništva i u drugim sredinama.

- Prioritetno je rješavanje kritičnih mjesta, a jedan od njih je i investicija nogostupa u Podbrežju koja nam prethodi, naglasila je gradonačelnica Lipšinić.

Druga tema na aktualnom satu ovog puta bila je cesta prema Trgu. Naime, prema riječima vijećnika Igora Grgića (SDP) ta cesta izgleda „kao da su jučer po njoj padale granate“.

- Pošto je na Županijskoj skupštini bilo riječ o tome kako je ŽUC osigurao 350 tisuća kuna za sanaciju ceste u Trgu, zanima me radi li se o toj dionice ceste ili onoj u samom naselju, kazao je Grgić, na što mu je odgovoreno kako je riječ o onoj u samom naselju Trg.

Osim toga, kako prethodi predizborno vrijeme, vijećnik Grgić, ujedno i predsjednik ozaljskog SDP-a apelirao je da se uputi službena informacija predsjednicima Mjesnog odbora, da su, kako ističe Grgić, u neku ruku dužni otvoriti prostorije Mjesnih odbora za predstavljanje kandidata na nadolazećim izborima, kako ne bi došlo do situacija da se negdje može, a negdje ne iz bilo kakvih razloga. Na to se oglasio predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Zoretić jasno komentirajući kako prostorije Mjesnih odbora moraju biti dostupne za sve, naglasivši pritom da zainteresirani neka na vrijeme prijave termine i prostorije se moraju za sve jednako osigurati.

Izdvojeno


Reci što misliš!