ŽUPANIJA / OZALJ

OBNOVA NAKON POTRESA

Na ozaljskom području aktivirani mobilni timovi za prijavu oštećenja od potresa, za sanaciju nužnih popravaka na raspolaganju ukupno 170 tisuća kuna

Na ozaljskom području aktivirani mobilni timovi za prijavu oštećenja od potresa, za sanaciju nužnih popravaka na raspolaganju ukupno 170 tisuća kuna

Za područje grada Ozlja za hitnu sanaciju oštećenja od potresa, Karlovačka županija odobrila je iznos od 150 tisuća kuna, dok za susjedne općine Kamanje i Ribnik po 10 tisuća kuna.

Mobilni timovi Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine aktivirani su i na ozaljskom području kako bi se stanovnicima maksimalno olakšali daljnji proces predaje zahtjeva za obnovu koji su preduvjet za pokretanje organizirane obnove.

- Pomoć pri podnošenju i ispunjavanju zahtjeva za obnovom za Grad Ozalj i pripadajuće općine Kamanje, Ribnik i Žakanje, pružit će mobilni tim u terminu 17.travnja 2021. u prostorijama Grada Ozlja, u periodu od 9 do 17 sati. Poslije 17. travnja pomoć pri ispunjavanju zahtjeva za obnovu zgrada vlasnici će moći dobiti u Odsjeku za urbanizam i komunalne poslove, poručuju iz Grada Ozlja.

Iz Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje napominju da će se organizirano pristupiti obnovi nekonstrukcijskih dijelova obiteljskih kuća, koje vlasnici mogu i samostalno obnoviti i dobiti povrat uloženog novca podnošenjem zahtjeva Ministarstvu, uz koji su dužni priložiti elaborat obnove, završno izvješće nadzornog inženjera, račun ovlaštenog izvođača radova, za dimnjake i atest dimnjaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zbog ove mogućnosti Grad Ozalj poziva vlasnike obiteljskih kuća sa zelenom naljepnicom da čim prije dostave prijavu koju mogu preuzeti na web stranicama Grada ili osobno u Jedinstvenom upravnom odjelu, u kojoj će navesti da li će obnovu nekonstrukcijskih dijelova obiteljskih kuća izvesti samostalno ili će to zatražiti od Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, naglašavaju u Gradu.

Ponovimo kako je elementarna nepogoda zbog potresa proglašena za područje grada Ozlja i općina Kamanje i Ribnik. Na ovom području ukupno je evidentirano 104 objekta koja su pretrpjela veća ili manja oštećenja od potresa. Najviše na području grada Ozlja, njih 90, od toga 47 na privatnim kućama, uz to oštećena je i 21 crkva i šest škola. Na području općina Kamanje i Ribnik oštećeno je ukupno 14 objekta, najznačajnija je na sakralnim objektima.

Inače, za privremenu i nužnu zaštitu i popravak oštećenja nastalih uslijedi potresa Karlovačka županija ima na raspolaganju 5 milijuna kuna, od čega po jedinicama lokalne samouprave u kojima je proglašena elementarna nepogoda raspoređena je svota od 3 750 000 kuna. Za područje grada Ozlja za hitnu sanaciju odobren je iznos od 150 tisuća kuna, dok za susjedne općine Kamanje i Ribnik po 10 tisuća kuna.

Izdvojeno


Reci što misliš!