ŽUPANIJA / OZALJ

DOBAR ODAZIV

Prema cjepivu AstraZenece nepovjerljivi i Ozaljčani - do sada procijepljeno 1.507 građana, Diković: Najveći interes među starijim osobama

Prema cjepivu AstraZenece nepovjerljivi i Ozaljčani - do sada procijepljeno 1.507 građana, Diković: Najveći interes među starijim osobama
foto KAportal/PIXELL

Hoće li granični režim sa susjednom Slovenijom dodatno povećati interes za cijepljenje među mlađom i radno sposobnom populacijom na širem ozaljskom području?

U gotovo četiri mjeseca od kako su krenula prva cijepljenja u Hrvatskoj protiv COVID-19 bolesti, interesa za njim itekako postoji i na širem ozaljskom području. Kako je u razgovor za KAportal potvrdila ravnateljica ozaljskog Doma zdravlja Nada Diković, trenutno se na listi čekanja nalazi 650 pacijenta.

- Naravno da je bio veći interes za cijepljenje starijih dobnih skupina s obzirom da je i populacija stanovništva na području općine Ribnik, Žakanja i Kamanja starija, naglasila je ravnateljica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do sada je ozaljski Dom zdravlja na raspolaganju imao 1.418 doza Pfizer -BioNTech, Moderna i AstraZeneca cjepiva, te je u svim ordinacijama obiteljske medicine procijepljeno ukupno 1.507 pacijenata, od toga prvom dozom  1.134, drugom dozom 373 pacijenta. No, očekivano, prema riječima ravnateljice Diković, i među pacijentima sa šireg ozaljskog područja prisutno je odbijanje cijepljenje AstraZenecom, te stoga ne čudi podatak da je najviše procijepljeno cjepivom proizvođača Pfizer - BioNTech.

- Najveći broj pacijenata koji je procijepljen je iznad 65. godina starosti, ukupno 1.074, od toga prvom dozom 868, drugom dozom 206 pacijenata. Do 65. godina procijepljeno je 449 pacijenata, te se radi o kroničnim bolesnicima i zdravstvenim radnicima, od čega prvom dozom 282,  dok drugom dozom 167, pojašnjava ravnateljica Diković, dodajući pritom kako u narednom periodu očekuju dodatnih petstotinjak doza cjepiva od Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije.

Za vidjeti je da li će na širem ozaljskom području granični režim sa susjednom Slovenijom, koji iziskuje covid karton za prelazak granice bez ograničenja, dodatno povećati interes za cijepljenje i među mlađom i radno sposobnom populacijom.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!