ŽUPANIJA / OZALJ

DRUŠTVENI CENTAR

Novi socijalni program GD Crvenog križa Ozalj, ravnateljica Valčić: Napravili smo značajan iskorak i osigurali aktivnosti za sve dobne skupine

Novi socijalni program GD Crvenog križa Ozalj, ravnateljica Valčić: Napravili smo značajan iskorak i osigurali aktivnosti za sve dobne skupine

Programi i aktivnosti novog socijalnog projekt nositelja ozaljske Gradske organizacije Crvenog križa usmjerene su prema svim dobnim skupina, od vrtićke djece, školske, mladih, odraslih pa i umirovljenika.

Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj nositelj je novog socijalnog programa pod nazivom „Društveni centar Ozalj“, kojem je cilj osnažiti javno civilno partnerstvo kroz širenje novih socijalnih, kulturnih i gospodarskih sadržaja, usluga i aktivnosti, i to za sve dobne skupine, od vrtićke djece, školske, mladih, odraslih pa i umirovljenika.

Kako je na predstavljanju kazala ravnateljica Sanja Valčić, Crveni križ Ozalj ovim je projektom napravio značajan iskorak s obzirom na činjenicu da su se u dosadašnjim programima i projektima usmjeravali isključivo na osobe starije životne dobi. Partneri na projekta su Grad Ozalj, LAG Vallis Colapis, LEADER mreža Hrvatske, Tehno Oz i Zora Prilišće 1925.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Od potpisivanja Ugovora do danas adaptirali smo i opremili prostor, popularnu Humičku, dobiven na korištenje za vrijeme projekta i kontrolno razdoblje nakon završetka projekta od Grada Ozlja kako bismo nesmetano mogli provoditi radionice i aktivnosti predviđene projektom. Svaka organizacija civilnog društva kao i Grad Ozalj provesti će razne edukacije i radionice predviđene projektom, a razvrstane su u 5 programa, od kulturno-umjetničkih, socijalno-društvenih, digitalno-informatičkih, participrativno - deliberativnih te programa usmjerenog prema prema mladima i volontiranju.

Kako je nastavku pojasnila ravnateljica Valčić, za sada je odaziv više nego dobar, iako nesporno pandemija otežava organiziranje predviđenih aktivnosti, te je ujedno ravnateljica ovim putem uputila poziv svima da se priključe i sudjeluju, a sve informacije mogu naći na Facebook i Instagram stranici Društvenog centra Ozalj.

- Obzirom na mjere stožera sve aktivnosti provodimo online, ali se nadamo da ćemo se opet vidjeti uživo, jer i sami koncept ovog projekta je revitalizirati društveni centar i oživjeti lokalnu zajednicu. Vjerujemo da će građani steći naviku i s veseljem nam dolaziti i nakon završetka projekta, dodaje ravnateljica Valčić.

Projekt „Društveni centar Ozalj“ potpisan je 3.studenog prošle godine, a programi i aktivnosti provodit će se 24 mjeseca. Njegova vrijednost iznosi 1.990.487,94 kuna, a financiran je od strane Europskog socijalnog fonda i Ureda Vlade Republike Hrvatske.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!