ŽUPANIJA / OZALJ

NOVA UMJETNOST

U suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti, ozaljska gradska knjižnica domaćin je izložbe land art radova nastalih na vivodinskom području

U suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti, ozaljska gradska knjižnica domaćin je izložbe land art radova nastalih na vivodinskom području

Izložba je rezultat dvogodišnje plodne suradnje zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti i Grada Ozlja.

U sklopu manifestacije Noći knjige te Dana grada Ozlja, kada se ujedno obilježava 350. obljetnica pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca Ozalj u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu bit će otvorena izložba „Land art, Earth art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen“.

Riječ je o izložbi od fotografske i video dokumentacije land art radova nastalih na području Ozlja, Obreža Vivodinskog, Lovića Prekriškog i Jakovlja tijekom 2019. i 2020. u sklopu istoimenog umjetničko-znanstvenog istraživanja. Kako naglašavaju iz zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti rezultat je to dvogodišnje plodne suradnje s gradom Ozljem i okolnim mjestima, a ponajviše s ljudima ozaljskoga kraja koji otvorena srca pružaju i dijele ono najbolje što imaju – prirodu, tradiciju i gostoljubivost in situ.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Otvorenje izložbe zakazano je za petak, 23. travnja 2021. u 16 sati u novom, proširenom prostoru ozaljske Gradske knjižnice i čitaonice u skladu s epidemiološkim mjerama.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!