ŽUPANIJA / OZALJ

GRANIČNO COVID TESTIRANJE

Brzo antigensko testiranje u susjednoj Sloveniji i dalje obvezno za prekogranične radnike, Dom zdravlja Ozalj do sad proveo 1 964 testa

Brzo antigensko testiranje u susjednoj Sloveniji i dalje obvezno za prekogranične radnike, Dom zdravlja Ozalj do sad proveo 1 964 testa

Brzo antigensko testiranje Dom zdravlja Ozalj provodi od 3. prosinca prošle godine.

Iako se epidemiološka situacija u susjednoj Sloveniji značajnije popravlja, granične restrikcije prilikom ulaska u susjednu zemlju i dalje ostaju na snazi u istom omjeru. To ujedno znači da će brzo antigensko testiranje jednom tjedno i dalje ostati obvezno za mnogobrojne prekogranične radnike iz Karlovačke županije, iako su isti na hrvatskoj strani granice izuzetih od bilo kakvih obveza.

Od prije mjesec dana, antigensko testiranje za prekogranične dnevne radne migrante, posjednike poljoprivrednih zemljišta, učenike, studente, osobe upućene na zdravstvene preglede u susjednu Sloveniju, podmiruje Karlovačka županija, a od 3. prosinca prošle godine, od početka provođenja antigenskog testiranja u Domu zdravlja Ozalj, prema riječima ravnateljice Nade Diković provedeno ih je ukupno 1 964.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U ukupnog broja provedenih antigenskih testova, pozitivnih je bilo 342, a u testiranja su uključeni i prekogranični dnevni radni migranti, poljoprivrednici, simptomatski pacijenti i osobe koje su se testirale na vlastiti zahtjev, dodala je ravnateljica Diković u razgovoru za KAportal.

Dom zdravlja Ozalj i u narednom periodu provodit će svakodnevno brza antigenska testiranja za koje nije potrebno naručivanje, od ponedjeljka do petka u terminu od 8 do 9 sati, a subotom i nedjeljom od 8 do 10 sati. Ostale osoba koje prelaze granicu, a ne spadaju u kategoriju onih za koje Karlovačka županija snosi troškove, brzo antigenskog testiranje koštat će ih 150 kuna.  

 

Izdvojeno


Reci što misliš!