ŽUPANIJA / OZALJ

Kupa & Mrežnica

Ovo bi moglo biti super - Ozalj dobiva Dnevni boravak na Kupi: Ljeto prepuno događanja i dobre hrane na slapu kod Munjare

Ovo bi moglo biti super - Ozalj dobiva Dnevni boravak na Kupi: Ljeto prepuno događanja i dobre hrane na slapu kod Munjare

Uz lokaciju na rijeci Kupi, a čim to vremenske prilike dopuste, otvorit će se i Dnevni boravak na Mrežnici uz Restoran DP

Nakon prošlogodišnje uspješne manifestacije „Dnevni boravak na Mrežnici“ Izvan fokusa novom lokacijom na Kupi širi projekt pod nazivom „Dnevni boravak na rijeci“ koji će povezati Mrežnicu i Kupu te posjetiteljima ponuditi sadržajni program, bogatu ugostiteljsku ponudu na obje lokacije, kao i doprinijeti turističkoj infrastrukturi, kupališnom turizmu i općenito turističkim aktivnostima vezanima za rijeke.

- Ideja manifestacije je preseliti duh dnevnog boravka na otvoreno, u prirodu i pružiti posjetiteljima ono što im je najviše nedostajalo - kulturni i zabavni sadržaj te odgovoran socijalni kontakt sa drugima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za provedbu projekta odabrane su dvije lokacije, prostor uz rijeku Mrežnicu u Donjem Zvečaju i po prvi puta prostor uz rijeku Kupu u gradu Ozlju u podnožju slapa na kojem je izgrađena najstarija kontinentalna hidroelektrana Ozalj “Munjara”. Upravo tamo od 3. lipnja pa sve do kraja kolovoza održat će se manifestacije “Dnevni boravak na Kupi”, a program aktivno podupire i Grad Ozalj, Turističke zajednice područja Kupa te Restorana Žganjer.

- Predstavili smo program koji će dodatno pozicionirati Ozalj na turističkoj mapi kontinentalne Hrvatske te nedvojbeno potaknuti dolazak turista u naš grad. Raznolika i bogata gastronomska ponuda koja na moderan način baštini povijest ozaljskog kraja u kombinaciji s atraktivnom lokacijom kupališta te raznolikim popratnim programom zasigurno su dobitna kombinacija. Veselim se što će brojni građani, ali i turisti, ovoga ljeta imati prilika uživati u potpuno novom sadržaju Gradskog kupališta Slava Raškaj, izjavila je Gordana Lipšinić, gradonačelnica Ozlja.

Ovisno o epidemiološkoj situaciji odvijat će se brojni popratni programi, s jedne strane razni gastronomski programi, a s druge izvedbeni i izložbeni, koji će biti usmjereni na djecu i obitelji, a s druge strane na mlade i stariju publiku kroz koncerte, večernji standup, filmske projekcije i druge programe uz redovne izložbe u prostoru raznih umjetnika. Odlika koja prati Dnevne boravke, svakako je i bogata gastronomska ponuda.

- Lokacija na Mrežnici nudi jelovnik koncipiran na principu world food jelovnika koji gostima daje mogućnost da probaju jela iz različitih kultura i dijelova svijeta. Dnevni boravak na Kupi u svojoj ponudi gostima nudi tradicionalna jela ozaljskog kraja pripremljena na nov, zanimljiv i moderan način. Jelovnik Dnevnog boravka na Kupi bit će baziran na lokalnim autohtonim namirnicama, buča, pastrva, janjetina, jabuke. Gosti će imati priliku isprobati nezaobilaznu janjetinu na drugačiji način, u street food izdanju. Vrhunski autorski burgeri će kroz prilično neočekivane kombinacije ispričati gastro osobitosti kraja. Posjetitelji će u Dnevnom boravku na Kupi janjetinu grickati u uštipcima, teleći jezik u burgeru, bijeli papar u torti, a đumbir i špek u štrudli. Ponudu će još dodatno obogatiti i gastro događanja vikendom stoga gosti mogu očekivati radionice pripreme hrane u velikim loncima, janjetina party na kotačima, vinske promocije, degustacije umaka. Naravno, i najmlađi gosti mogu očekivati svoje gastro favorite, najavljuju organizatori.

Kako bi se svim zainteresiranim dionicima kulturne, zabavne, rekreativne i općenito turističke ponude Ozlja i okolice pružila prilika za sudjelovanjem u programu, Turistička zajednica područja Kupa raspisala je Iskaz interesa za sudjelovanje u programu Dnevni boravak na Kupi za 2021. godinu. Detalji iskaza interesa mogu se pronaći na web stranici Turističke zajednice, a prijaviti se mogu fizičke i pravne osobe do 25. svibnja 2021. godine u 23:59 sati. Izabrani programi bit će uvršteni u višemjesečni program Dnevnog boravka uz Kupu.

Uz lokaciju na rijeci Kupi, a čim to vremenske prilike dopuste, otvorit će se i Dnevni boravak na Mrežnici uz Restoran DP. Već tradicionalno program Dnevnog boravka održat će se i u sklopu Zvjezdanog ljeta u Karlovcu tijekom srpnja, a time će se objediniti ponuda diljem županije.

Izdvojeno


Reci što misliš!