ŽUPANIJA / OZALJ

PUTEVIMA SLAVE RAŠKAJ

Želite li otkriti tajne Starog Grada Ozalj, odgonetnuti lokalitete na pejzažima Slave Raškaj? - potražite ih u subotu na posebno pripremljenoj turističkoj ruti

Želite li otkriti tajne Starog Grada Ozalj, odgonetnuti lokalitete na pejzažima Slave Raškaj? - potražite ih u subotu na posebno pripremljenoj turističkoj ruti

Ruta tematski obuhvaća stvaralaštvo Slave Raškaj i njen životni put, povijest Ozlja, Etno park, Munjaru, Crkvu Svetog Vida, Stari grad Ozalj sa Zavičajnim muzejom Ozalj i svim njegovim tajnama.

Zadnja subota u mjesecu svibnju rezervirana je za još jedno druženje u prirodi, i to upoznavanjem Ozlja šetnjom od Etno parka preko Gradskog kupališta do Starog grada i Zavičajnog muzeja, uz stručno vodstvo. Riječ je, naime, o takozvanoj kulturno turističkoj ruti „Putevima Slave Raškaj“. Kako najavljuju organizatori iz Turističke zajednice područja Kupa, polazak kreće iz Etno parka Ozalj u 10 i 30 sati te će cijela tura trajati oko 4 sata, te sudjelovanje za posjetitelje, osim kupnje ulaznice za posjet Zavičajnom muzeju, besplatno.  

- Za rutu se potrebno najaviti mailom na [email protected], jer je zbog epidemioloških mjera broj osoba u grupi ograničen na 25. Ukoliko bude prijavljeno više od 25 osoba, organizirat će se dodatna grupa s drugim vodičem, dodaju u nastvku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Samo vodstvo rutom tematski obuhvaća stvaralaštvo Slave Raškaj i njen životni put, povijest Ozlja, Etno park, Munjaru, Crkvu Svetog Vida, Stari grad Ozalj sa Zavičajnim muzejom Ozalj i svim njegovim tajnama. Isti dan, u subotu 29.05. u 16 i 30 sati, posjetitelji mogu saznati više i o jalbi, o kojoj je organizirana besplatna radionica, koju će voditi Melita Mataković-Rožić članica etnografske sekcije KUD-a “Ključ” Trg.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!