ŽUPANIJA / OZALJ

TREĆA POLITIČKA SNAGA

Gordana Lipšinić nakon dva gradonačelnička mandata djelovat će u Gradskom vijeću - u razgovoru za KAportal otkriva je li otvorena za koaliciju i s kim

Gordana Lipšinić nakon dva gradonačelnička mandata djelovat će u Gradskom vijeću - u razgovoru za KAportal otkriva je li otvorena za koaliciju i s kim
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Gordana Lipšinić ističe kako novoj gradonačelnici ostavlja preko 12 milijuna kuna na gradskim računima uz podmirene sve dospjele obaveze, 84 konkretna projekta u različitim fazama gotovosti i 23 započete aktivnosti.

Iako na nedavnim izborima nije uspjela osigurati treći gradonačelnički mandat, Gordana Lipšinić potvrdila je za KAportal kako namjerava ostati u politici i djelovati kroz Gradsko vijeće s još dvoje izabranih članova svoje nezavisne liste. Naime, kako kaže, kroz nezavisnu listu okupila je vrlo kvalitetne ljude koji razumiju široki kontekst razvoja te zajedno žele djelovati na dobrobit Grada Ozlja svojim znanjem i iskustvom.

- Moja nezavisna lista ostvarila je 565 glasova, što je treći izborni rezultat te nam je osiguralo tri mandata u Gradskom vijeću. Uz 821 glas za mene kao kandidatkinju za gradonačelnicu u prvom krugu izbora, to je zalog za demokratizaciju naše sredine u budućim izbornim ciklusima. Također, kroz moja dva mandata na čelu Grada, ostvareni su zavidni rezultati i pripremljeni brojni projekti nad kojima, djelovanjem kroz Gradsko vijeće, želimo bdjeti u vremenu pred nama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U najkraćim crtama, Gordana Lipšinić ističe kako novoizabranoj gradonačelnici ostavlja preko 12 milijuna kuna na gradskim računima uz podmirene sve dospjele obaveze, 84 konkretna projekta u različitim fazama gotovosti i 23 započete aktivnosti (od projektnih ideja, postupaka i slično).

- To zajedno predstavlja izvrstan potencijal za nastavak razvoja Grada na način kako je trasirano te kako se kroz zadnja dva mandata i provodilo, i želim vjerovati da će tako i biti. Osobno, kao i vijećnici moje nezavisne liste, podupirat ćemo aktivnosti i projekte koji doprinose takvom smjeru razvoja našeg Grada. Kao što smo isticali kroz cijelu predizbornu kampanju, djelovat ćemo sukladno načelu: javni interes ispred privatnog te voditi politiku koja je odgovorna isključivo građanima.

Na pitanje, je li otvorena prema mogućnoj koaliciji s HDZ-om koji je osvojio najveći broj mandata u Gradskom vijeću, ali još uvijek nedovoljno da samostalno osigura većinu, Gordana Lipšinić kaže:

- Jasno je da niti jedna stranka nema većinu u Gradskom vijeću, niti može bilo koju odluku donijeti samostalno i to onda, naravno, otvara prostor za razgovore. Mi ne razmišljamo u terminima stranaka i u okvirima političke trgovine, jer to je, kao što smo imali prilike vidjeti kroz godine, najviše štetilo javnom interesu i samim građanima. Procjenjujemo našu poziciju naročito odgovornom i zato ćemo prije svega biti usmjereni na dogovaranje i suradnju s nezavisnom gradonačelnicom, koja je u kampanji vrlo jasno obećala nastavak svih započetih i planiranih gradskih projekata. Nas isključivo to zanima i za to ćemo se zalagati.

Izdvojeno


Reci što misliš!