ŽUPANIJA / OZALJ

TRN U OKU

Građani Ozlja reagirali na loše održavanje javnih zelenih površina, javila se i nekadašnja gradonačelnica: Od Azelije imamo više štete, nego koristi

Građani Ozlja reagirali na loše održavanje javnih zelenih površina, javila se i nekadašnja gradonačelnica: Od Azelije imamo više štete, nego koristi

Onaj koji daje naloge za rezanje, čišćenje, sadnju cvijeća, ukrasnih grmova i stabala u gradu Ozlju, od koga se očekuje da zna šta radi, nema osnovno znanje, ističe Vranić.

Okljaštrene forzicije u centru Ozlja ovih dana izazvale su zgražanje građana, a ujedno su i kap koja je prelila čašu, pa su odlučili javno ukazati, prema njima, na problem nebrige i nestručnog uređenja javnih gradskih površina. Kako nam kažu u nastavku, ovakvo aljkavo uređenje ukrasnih grmova, stabala i cvjetnjaka traje već godinama, a osnivanjem gradske komunalne tvrtke Azelija eko, u čijoj nadležnost je briga o održavanju zelenila u gradu, smatrali su da će se podići standard, dogodilo se upravo suprotno.

O toj problematici odlučila je progovoriti i bivša gradonačelnica Biserka Vranić, za vrijeme čijeg mandata je posađen znatan dio cvijeća i ukrasnih grmova na javim površinama, te je tada, kako naglašava Vranić, Grad pokazivao interes prema planskom uređenju poštivajući struku, te se konzultirao i surađivao sa specijaliziranim tvrtkama iz područja uređenja javnih površina, kao što su Zrinjevac i Zelenilo Karlovac. No, danas, prema riječima Vranić, to očito nije slučaj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Onaj koji daje naloge za rezanje, čišćenje, sadnju cvijeća, ukrasnih grmova i stabala, od koga se očekuje da zna šta radi, nema osnovno znanje. Primjerice, imali smo slučajeva u gradu, u kojima se netko sjetio obrezati brezu ili mlada stabla javora okljaštre usred rasta. Prije par godina izvađene su ruže penjačice u centru grada, koje su ujedno bile jedini ukras tog ružnog trga, zato jer su mislili da su ruže podivljale. Ono što je svakom čovjeku na selu razumljivo da se ne radi, nije očito ljudima koji su zaduženi za održavanje u našem gradu. Čudi me toliko ne poznavanje osnovnih stvari, kaže Vranić, koja ujedno poručuju nadležnima da zaposle stručnu osobu koja će voditi brigu o održavanju hortikulture u gradu ili konzultiraju Zelenilo koja je vrhunska tvrtka za održavanje zelenih površina, jer ovakvo unakazivanje biljaka je zaista ružno. 

Izdvojeno


Reci što misliš!