ŽUPANIJA / OZALJ

MOJE DRAGO SERCE

Ovogodišnji međunarodni književni natječaj "Moje drago serce" okupio velik broj autora ljubavnih priča, tri najbolje ocijenjene osvojit će nagradu "Stjepan Težak"

Ovogodišnji međunarodni književni natječaj
Stari grad Ozalj

Od pristiglih 102 priče, članovi stručnog povjerenstva za vrednovanje, Julijana Matanović, Dubravka Težak i Jasmin Imamović, kao i svake godine odabrali su i sedam priča za posebnu pohvalu.

Kratke ljubavne priče potaknute slavnim pismom koje je Petar Zrinski uputio supruzi Katarini noć uoči smaknuća, okupile su i ove godine veliki broj autora u Ozlju. Naime, ove su godine na osmi Međunarodni književni natječaj "Moje drago serce" prijavljene su čak 102 priče. Članovi stručnog povjerenstva za vrednovanje, Julijana Matanović, Dubravka Težak i Jasmin Imamović, kao i svake godine odabrali su sedam priča za posebnu pohvalu i tri koje će dobiti nagradu "Stjepko Težak".

Među 102 prijavljene priče, najbolje ocijenjene su „Ljubavna priča u akvarelu" Dunje Tokić iz Zagreba, "Bez suvišnih riječi" Dragana Mitića iz Kopra te priča „Čista“ Marka Štroka iz Zagreba. Posebne pohvale povjerenstva zaslužili su priče "Savršen dan" Snježane Babić Višnjić iz Zagreb , Teute Bakula iz Brezje, "Potpis" Sanjina Ćikovića iz Viškovo, "Brzinski izlet" Željke Horvat Čeč iz Rijeke, "Moj Radovan" Antonije Klobučar iz Dugog Sela, "Autoportret" Anice Marcelić iz Zaprešića, te "Dobrodošli u Ozalj" Erika Matejaka iz Zagreb.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodjela nagrade "Stjepko Težak" održat će se u četvrtak, 8. srpnja 2021. u 19 sati u Zavičajnom muzeju Ozalj u Starom gradu Ozalj. Tri nagrađene priče bit će objavljene i na web stranici Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj nakon dodjele nagrade, a u planu je i objavljivanje druge zbirke 40 najboljih priča s natječaja organiziranih od 2018. do 2021., ujedno i nastavak knjige "Gartlic ljubavi" iz 2018.

 Natječaj "Moje drago serce" 2021. organizirali su u sklopu "Godine čitanja" Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju pod pokroviteljstvom Grada OzljaKarlovačke županije i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Izdvojeno


Reci što misliš!