ŽUPANIJA / OZALJ

RAZMJENA ISKUSTVA

Volonterski centar Kupa u radnom posjetu Puli - podijelili iskustva s tamošnjim volonterskim centrom i upoznali se s primjerima dobre prakse

Volonterski centar Kupa u radnom posjetu Puli - podijelili iskustva s tamošnjim volonterskim centrom i upoznali se s primjerima dobre prakse

Polaznici su imali priliku upoznati i jedinstveno poduzeće u Republici Hrvatskoj, a koje je osnovano s ciljem zapošljavanja osoba s invaliditetom i njihove integracije u društvo na području ugostiteljstva i poljoprivrede - Bistro Punkt.

Volonterski centar Kupa iz Ozlja u sklopu projekta te s ciljem razmjene iskustva i upoznavanja dobre prakse, posjetio je Volonterski centar u Puli. Partneri na ovom projektu, Grad Ozalj, Općine Žakanje, Netretić i Pokupsko, Osnovne škole „Slava Raškaj“ Ozalj, Žakanje, Rečica i Netretić te Centar za socijalnu skrb Karlovac imali su priliku upoznati i jedinstveno poduzeće u Republici Hrvatskoj, a koje je osnovano s ciljem zapošljavanja osoba s invaliditetom i njihove integracije u društvo na području ugostiteljstva i poljoprivrede - Bistro Punkt.

- Bilo nam je vrlo drago čuti iskustvo gđe. Danijele Kasumović Maružin, vlasnice bistroa i  poslodavaca godine za osobe s invaliditetom, o ideji koja je danas razvijena u društveno poduzetništvo, te o zapošljavanju osoba sa invaliditetom, iskustvima, ostvarenim suradnjama, dobivenim nagradama, humanitarnom djelovanju, ali i ponekim izazovima s kojima se susreću u radu. Dan je bio vrlo produktivan te vjerujemo da će nam dobivene informacije i iskustvo biti od iznimne pomoći u daljnjem radu, dodaju iz Volonterskog centra Kupa.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!