ŽUPANIJA / OZALJ

AKTUALNI SAT

Ozaljska oporba zauzela govornicu na prvom aktualnom satu u novom mandatu - evo što ih točno muči

Ozaljska oporba zauzela govornicu na prvom aktualnom satu u novom mandatu - evo što ih točno muči

Nogostup Jaškovo, parking u centru, obnova županijske ceste Ozalj - Police - Kamanje samo su neka od pitanja gradskih vijećnika upućenih na adresu gradonačelnice na prvoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća.

Iza novog sastava Gradskog vijeća Grada Ozlja prvi je aktualac, kojeg je oporba spremno dočekala, a i iznenađenja nije bilo ni za novu gradonačelnicu Lidiju Bošnjak, dosadašnju gradsku pročelnicu.

Redala su se uglavnom pitanja komunalne naravi, među njima i ono Mirjane Marković (SDP), i to o problematici izgradnje nogostupa Jaškovo, koji je dodatno suzio kolnik. Svjesna je toga i gradonačelnica Bošnjak, koja je obavijestila vijećnike kako je već u pregovorima sa Županijskoj upravom za ceste oko hitnog navoza bankina, no kako dodaje, vrlo je izgledno da će se morati pristupiti širenju dionice ceste, za što se također vode razgovori s ravnateljem Turkovićem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradski vijećnik Anđelko Vuljanić (SDP) potegnuo je temu potpisanog sporazuma s Hrvatskim cestama, Županijskom upravom za ceste Karlovac i Gradom Ozljem iz svibnja ove godine, o rekonstrukciji županijske ceste Ozalj – Police – Kamanje, točnije zanimalo ga je, koji su rokovi definirani sporazumom, odnosno kada građani mogu očekivati početak radova. Voditeljica gradskog odjela za urbanizam i komunalne poslove Vesna Cvijak pojasnila je kako je sporazumom samo definirana aktivnost reguliranja obveza i sufinanciranja radova.

- Na toj dionici prometnice nalaze se dvije sporne točke, prvo je suženje u ulici N.Š. Zrinski za koji je u tijeku ishođenje građevinske dozvole, a drugi dio obuhvaća izmještanje ceste od naselja Dvorište Ozaljsko do granice s općinom Kamanje, za koji pak prethodi ishođenje lokacijske dozvole, a prije toga i rješavanje imovinsko pravnih odnosa. Tek po okončanju tih aktivnosti možemo govoriti o rokovima početka radova.

Na dnevnom redu našlo se je i pitanje parkinga u centru grada, kod zgrade gradske uprave, na koje je upozorio Igor Grgić (SDP):

- Je li stvarno potrebno da dostupna parking mjesta prvenstvo popune radnici gradske uprave, dok za građane koji dođu obaviti nešto na kratko, preostaje da se snalaze okolo? 

Gradonačelnica Bošnjak kazala je da je komentar na mjestu, i obećala da će se pronaći način da se riješi to pitanje, primjerice ograničavanjem dva parking mjesta za to svrhu.

Izdvojeno


Reci što misliš!