ŽUPANIJA / OZALJ

A TEK JE PRVA SJEDNICA

Među ozaljskim gradskim vijećnicima zaiskrilo zbog prijave projekta izgradnje zgrade DVD Jaškovo, Čulig (SDP): Zašto DVD Jaškovo da, a DVD Vrhovac ne?

Među ozaljskim gradskim vijećnicima zaiskrilo zbog prijave projekta izgradnje zgrade DVD Jaškovo, Čulig (SDP): Zašto DVD Jaškovo da, a DVD Vrhovac ne?

Na zadnjoj sjednici ozaljskog Gradskog vijeća, žustra rasprava vodila se oko prijave projekta na otvoreni poziv mjere sedam Ruralnog razvoja.

Grad Ozalj će izgradnju doma DVD-a Jaškovo pokušati progurati preko EU fondova. Za to je naime, na zadnjoj sjednici suglasnost dalo i Gradsko vijeće. Projekt izgradnje procjenjuje se na sedam milijun kuna, a 90 posto sredstava Grad se nada da će uspjeti osigurati iz mjere sedam Ruralnog razvoja, za koju je upravo ovih dana otvoren javni poziv.

No, prijedlog suglasnosti na prijavu projekta koji se našao na dnevnom redu, nije dobro sjeo svim vijećnicima. Prva je na oprez i sugestiju prozvala bivša gradonačelnica, sada nezavisna vijećnica, Gordana Lipšinić, koja je doduše pozdravila tu odluku, ali pritom i izrazila žaljenje što se na dnevnom redu i prije, a ni sada nije našla prijava projekta DVD-a Vrhovac. No, prema njezinom mišljenju, pošto Grad može biti prijavitelj samo jednog projekta unutar poziva, trebalo je drugačije posložiti karte.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Grad ima pripremljeno nekoliko projekta koje može aplicirati na ovaj natječaj, među kojima i projekt tržnice, a i rekonstrukcije zgrade već mnogo puta spomenute zgrade DVD-a Vrhovac. Ukoliko Grad bude prijavitelj projekta DVD Jaškovo, on više nema mogućnosti aplicirati niti na jedan drugi poziv. Mislim da je trebalo drugačije posložiti prijavu i ići s projektima kojem može biti prijavitelj, primjerice i sam DVD, kako bi ujedno Grad mogao najviše izvući iz ovog poziva - rekla je vijećnica Gordana Lipšinić.

Gradonačelnica Lidija Bošnjak istaknula je kako do kraja javnog poziva postoji dovoljno vremena za još jednu prijavu.

- U ovom času kompletna projektna dokumentacija postoji jedino za DVD Jaškovo, i s obzirom da je Grad vlasnik zemljišta i nositelj građevinske dozvole on može jedino i biti prijavitelj na ovom projektu.

Dodatno pojašnjenje tražio je i gradski vijećnik Nikola Čulig (SDP).

- Zašto DVD Jaškovo može, a DVD Vrhovac ne može. Za manju cifru projekt DVD-a Vrhovac bio je stopiran, tražim pojašnjenje, kazao je.

Gradonačelnica Bošnjak pojasnila je kako je projekt rekonstrukcije zgrade DVD Vrhovac 2017. godine nije prošao na natječaju, bio je procijenjene vrijednosti 4 milijuna kuna. No, iako se spominjao i drugi prijedlog tog projekta, gradonačelnica Bošnjak ističe kako ga ona osobno nikad nije vidjela niti na njemu radila.

- U ovom času prednost je dana projektu izgradnje doma DVD Jaškovo, jer tamo nema ničega, dok to nije slučaj u Vrhovcu, gdje već postoji zgrada doma, i koja je u projektu bila pripremljena za rekonstrukciju.

Gordana Lipšinić nadovezala se i ponovila je kako u ovoj situaciji Grad kao prijavitelj potrošen, a po pitanju projekta DVD-a Vrhovac pozvala je vijećnike iz Vrhovca da se založe za njega (op.a. Nikola Čulig, Stjepan Bakarić (HDZ)).

- O tome sam u prijašnjim navratima pričala i s vijećnikom Bakarićem, ali njega to baš i nije zanimalo, dodala je.

Na suradnju svih vijećnika Gradskog vijeća pozvao je njegov predsjednik Stjepan Basar, uputivši pritom osobnu ispriku ukoliko je bilo nesporazuma i propusta oko davanja suglasnosti na projekt DVD-a Vrhovac, te dodao kako će se to ispraviti.

- Evo pozivam sve vijećnike, i iz SDP-a, HDZ-a i nezavisne da sjednemo zajedno za stol, da prođemo kroz sve gradske projekte, od onih koji su gotovi do onih koji su u fazi pripreme, i da zajednički posložimo prioritete, kazao je.

Na kraju žustre rasprave, deset vijećnika Gradskog vijeća dalo je suglasnost da Grad krene u prijavu projekta izgradnje zgrade DVD Jaškovo na mjeru sedam Ruralnog razvoja, suzdržana je bila nezavisna vijećnica Sabina Angelina Latin, a protiv Nikola Čulig.

Izdvojeno


Reci što misliš!