ŽUPANIJA / OZALJ

Vrhovac Wine&Walk Weekend

Vrhunski doživljaji za vinoljupce se nastavljaju - ovog puta na vrhovačkom području pred samu berbu grožđa

Vrhunski doživljaji za vinoljupce se nastavljaju - ovog puta na vrhovačkom području pred samu berbu grožđa

Lagana šetnja kroz bajkovit, vinogradarski kraj iznad rijeke Kupe, trajat će otprilike 5 sati, a zainteresirani posjetitelji posjetit će 6 vinarija.

Nakon premijernog izdanja turističko– enogastronomske manifestacije Vivodina Wine&Walk Weekend u travnju ove godine, sve ljubitelje prirode i dobrih vina razveselit će najava slične manifestacije, praktički u istom kraju, ali malo bliže samom gradu Ozlju. Riječ je, naime, o eventu Vrhovac Wine&Walk Weekend koji će se održati u subotu i nedjelju, 28. i 29. kolovoza 2021., u idealnom terminu pred samu berbu grožđa, kada su vizure vinograda najljepše i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Nedovoljno je poznata činjenica da vinogorje šireg ozaljskog kraja krije čak 10 autohtonih sorti vinove loze, u vinogradima koji su stariji od 100 godina te je ovo prava prilika za autentičan doživljaj ruralnog kraja, najavljuju organizatori iz Turističke zajednice Karlovačke županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Lagana šetnja kroz bajkovit, vinogradarski kraj iznad rijeke Kupe, trajat će otprilike 5 sati, a posjetit ćete 6 vinarija. Na svakom od punktova dočekat će vas domaćin, vlasnik vinarije, te ćete moći kušati najbolja vina i otkriti tajne njihovih podruma iz prve ruke, a na određenim punktovima Vas očekuju dodatna iznenađenja. Početak šetnje kreće iz središta Vrhovca, malog pitoresknog mjesta nedaleko od Ozlja, te kompletna ruta prolazi neposredno uz vinograde pružajući izvrsne poglede i vidike – dodaju u nastavku.

Parking je osiguran za sve posjetitelje, a cjelokupno će se događanje provoditi poštivajući epidemiološke mjere i preporuke. Svoje mjesto posjetitelji mogu osigurati na mrežnoj stranici https://www.utrka.com/utrke/vrhovac1/2021/info gdje se mogu kupiti startni paketi za oba navedene datuma. Vođene grupe s propisanim brojem sudionika, enogastronomska okrijepa na svakoj stanici uz bocu vode za svakog sudionika i gostoljubive domaćine garancija su vrhunskog turističkog doživljaja. Sve dodatne informacije zainteresirani mogu promaći i na Facebook stranici https://www.facebook.com/VisitKarlovacCounty.

- Pozovite obitelj i prijatelje, rezervirajte svoje mjesto na vrijeme, prepustite se vinskim užicima te provedite nezaboravan vikend u ozaljskom kraju. Garantiramo odličnu zabavu i opuštanje u dobrom društvu uz gastro delicije i odličnu kapljicu – poručuju za kraj iz TZ Karlovačke županije.

Izdvojeno


Reci što misliš!