ŽUPANIJA / OZALJ

POTPORE OBRAZOVANJU

Grad Ozalj i ove godine financira nabavku radnih materijala za školarce - sredstva za to osigurana su unutar programa javnih potreba u školstvu teškog 1,3 milijuna kuna

Grad Ozalj i ove godine financira nabavku radnih materijala za školarce - sredstva za to osigurana su unutar programa javnih potreba u školstvu teškog 1,3 milijuna kuna

Roditelji zahtjeve zajedno s računima za refundaciju troškova nabavke radnih materijala mogu podnijeti od 1. kolovoza do 30 listopada.

Grad Ozalj i narednoj školskoj godini osigurat će sredstva za nabavu radnih bilježnica i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za osnovnu školu, kao i za nabavku udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava po drugačijim uvjetima i za srednju školu.

Kako pojašnjavaju iz gradske uprave, Grad će financirati radne bilježnice i pripadajuća dopunska nastavna sredstva, za sve učenike osnovnih škola koji imaju prebivalište na području Grada Ozlja, te će ih iste dočekati na školskim klupama, prvog dana nastave. Dok ćez a sve ostale učenike koji imaju prebivalište na području Grada Ozlja, a ne pohađaju OŠ Slava Raškaj Ozalj, financirati nabavku u visini 100% ukupnog iznosa na temelju podnesenog zahtjeva uz priložen račun za kupljeni materijal.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao i prijašnjih godina, za učenike srednjih škola s područja grada Ozlja u školskoj godini 2021./2022., Grad će sufinancirati nabavku udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava u obliku novčane naknade do maksimalno 500 kuna po učeniku, na temelju podnesenog zahtjeva i dostavljenom računu.

- Molimo roditelje da čuvaju račune i da podnesu zahtjev Gradu Ozlju, koji se može podnijeti od 01. kolovoza do 30. listopada 2021. godine – poručuju iz gradske uprave.

Inače, sufinanciranje nabavke udžbenika i radnih materijala učenicima osnovnih i srednjih škola samo je jedna od stavki programa javnih potreba u školstvu Grada Ozlja, koji u ovoj godini iznosi 1, 3 milijuna kuna. Programa sredstva u ovoj godini osigurana su za financiranje aktivnosti osnovne škole u iznosu od 577 tisuća kuna, za stipendiranje učenika i studenata predviđeno je 460 tisuća kuna, financiranje prijevoza učenika srednjih škola i studenata 200 tisuća kuna, te već spomenuto financiranje udžbenika 95 tisuća kuna.

Izdvojeno


Reci što misliš!