ŽUPANIJA / OZALJ

U OZLJU JE BIO 40 GODINA

Nakon 50 godina svećeništva vlč. Josip Jakovčić odlazi u mirovinu, na zadnjoj misi u crkvi sv. Vida u Ozlju od njega se oprostili mnogi vjernici

Nakon 50 godina svećeništva vlč. Josip Jakovčić odlazi u mirovinu, na zadnjoj misi u crkvi sv. Vida u Ozlju od njega se oprostili mnogi vjernici
DBHZ

Župniku župe sv. Vida u Ozlju Josipu Jakovčiću uručena je i nagrada za životno djelo Grada Ozlja u 2020. godini.

Nakon 40 godina svećeničke službe na čelu župne crkve sv. Vida u Ozlju Josip Jakovčić odlazi u mirovinu. Iza župnika Jakovčića, koji je rodom iz Novigrada na Dobri, punih je 50 godina svećeništva. U župu svetog Vida u Ozlju došao je početkom 80-tih godina prošlog stoljeća, te je bio dugogodišnji dekan ozaljsko lipničkog dekanata, koji obuhvaća devet župa.

Na blagdan Velike Gospe u Zorkovcu, u kapeli sv. Jelene, održana je sveta misa na kojoj su se mještani Zorkovca i Zorkovca na Kupi oprostili od svog župnika, a prošle nedjelje i u župnoj crkvi u Ozlju. Tom prigodnim riječima zahvale za sve ove godine službovanja u Ozlju uputila mu je i gradonačelnica grada Ozlja Lidija Bošnjak.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Župnik Josip Jakovčić ostavio je neizbrisivi trag u ozaljskom kraju, a lokalna vlast itekako je vrednovala njegovo djelovanje. Prošle godine uručena mu je i nagrada za životno djelo Grad Ozalj. Kako je to prigodom kazalo Pastoralno vijeće župe sv. Vida u Ozlju, „preuzevši poslanje i dužnost vođenja župe, župnik Josip Jakovčić dao je veliki doprinos ozbiljnom i teškom radu duhovne obnove vjernika, a posebno obnovi sakralnih objekata pokretne i nepokretne kulturne baštine ozaljskog kulturnog kruga“.

- Veliki je napor učinio za obnovu interijera, oslika, obnovu oltara, obnovu orgulja, liturgijskih predmeta i ruha, što je dio hrvatske kulturne baštine. Zaslužan je za prijenos posmrtnih ostataka Slave Raškaj u Ozalj, postavljanje Križnog puta od Ozlja do Svetica, za obnovu Ogranka Matice hrvatske u Ozlju, za uvođenje manifestacije susreta kulturno umjetničkih društava u Ozlju na Vidovsku nedjelju, za godišnji festival orgulja Heferer u program kojega je Ozalj ušao nakon obnove orgulja već dvadeset i dvije godine, a ima nacionalni značaj, za postavljanje spomenika svim žrtvama poginulim u svim ratovima iz Župe Ozalj, samo su neki od doprinosa župnika Jakovčića ističu u Pastoralnom vijeću.

Zagrebačka nadbiskupija već je obavijestila kako je za novog župnika u Župi sv. Vida Mučenika u Ozlju imenovan Željko Ivan Bakšić, koji će ujedno biti i upravitelj Župe sv. Kuzme i Damjana u susjednom Vrhovcu, a do sada je službovao u Župi Presvetog Trojstva Prečko u Zagrebu.

Izdvojeno


Reci što misliš!