ŽUPANIJA / OZALJ

ZDRAVSTVENA ZAŠTITA

Potrebe za specijalizacijama ima i u Domu zdravlja Ozalj, u sljedećoj godini Karlovačka županija planira financiranje jedne

Potrebe za specijalizacijama ima i u Domu zdravlja Ozalj, u sljedećoj godini Karlovačka županija planira financiranje jedne

U narednom razdoblju DZ Ozalj planira raspisati natječaje za specijalizacije zbog nedostataka vlastitog kadra ili prirodnog odljeva liječnika u mirovinu.

Dom zdravlja Ozalj u narednom periodu ima potrebu za tri specijalizacije iz obiteljske medicine i jednu specijalizaciju z ginekologije i opstetricije, za koje se ujedno planira raspisivanje natječaja, potvrdila je to u razgovoru za KAportal ravnateljica ustanove Nada Diković.

- Trenutno specijalizaciju iz obiteljske medicine u Domu zdravlja Ozalj prolaze dvije liječnice. Financijska sredstva za njihove specijalizacije osigurane su iz EU sredstva i proračuna Grada Ozlja, pojasnila je ravnateljice Diković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upravo ova sinergija lokalne vlasti i ozaljskog Doma zdravlja mnogo je puta prezentirana kao primjer dobre prakse zajedničke participacije u poboljšanje i dostupnost, a na kraju krajeva i opstojnosti usluge primarne zdravstvene zaštite na svom području. To je na prošlogodišnjem potpisivanju ugovora o specijalizaciji pozdravila i sama specijalizantica Tea Vukušić, koja je ujedno kazala kako se u mjestima od 50 do 100 km od Zagreba primarna zdravstvena zaštita uništava te specijalizacije gotovo da i nema.

Ponovimo ujedno kako za četverogodišnju specijalizaciju buduće liječnice obiteljske medicine, Grad Ozalj godišnje izdvaja 230 tisuća kuna, a ravnateljica Diković najavila je kako u slijedećoj godini i Karlovačka županija planira financirati jednu specijalizaciju.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!