ŽUPANIJA / OZALJ

PRED SAMU BERBU

Vrhovac u znaku Wine&Walk Weekenda - laganom šetnjom kroz vinogradski kraj sudionici će začiniti posjetom šest vinarija

Vrhovac u znaku Wine&Walk Weekenda - laganom šetnjom kroz vinogradski kraj sudionici će začiniti posjetom šest vinarija

Domaćini OPG Šoštar, OPG Pečaver, OPG Bakin, OPG Graša i OPG Guštin spremno dočekuju sudionike ove turističko enogastronomske manifestacije u Vrhovcu.

Nakon premijernog izdanja turističko – enogastronomske manifestacije Vivodina Wine&Walk Weekend, sve ljubitelje prirode i dobrih vina razveselit će najava slične manifestacije, praktički u istom kraju, ali malo bliže samom gradu Ozlju. Vrhovac Wine&Walk Weekend održati će se ovu subotu i nedjelju, 28. i 29. kolovoza 2021., u idealnom terminu pred samu berbu grožđa, kada su vizure vinograda najljepše i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. 

Tom prigodom u Vrhovcu, na OPG Čulig održana je konferencija za medije na kojoj su najavljeni detalji manifestacije. Tom prigodom županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin kazala je kako je ovo manifestacija koja će pružiti priliku da se mnogi turisti upoznaju kako s kvalitetom vina ovoga kraja, tako i kvalitetom hrane i svega onoga što se uzgaja i nastaje na zemlji na području županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ponosni smo što mnogi ugostiteljski objekti u našoj županiju imaju oznaku Safe and stay, zato što su iskoristili tu priliku i kao županija smo u samom vrhu što se tiče broja objekata s tom oznakom. Veseli me što su turisti prepoznali Karlovačku županiju kao atraktivnu i poželjnu destinaciju, dodala je županica u nastavku.

Lagana šetnja kroz bajkovit, vinogradarski kraj iznad rijeke Kupe, trajat će otprilike 5 sati, a sudionici će posjetiti 6 izvrsnih vinarija, OPG Šoštar, OPG Pečaver, OPG Bakin, OPG Graša i OPG Guštin. Na svakom od punktova dočekat će ih domaćin, vlasnik vinarije, te će moći kušati najbolja lokalna vina i otkriti tajne njihovih podruma iz prve ruke, a na određenim punktovima očekuju ih dodatna iznenađenja.

Uz dobru kapljicu domaćini su osigurali brojne gastronomske specijalitete uz koje sudionici neće ostati gladni, a okuse će zasigurno još dugo pamtiti. Početak šetnje kreće iz središta Vrhovca, malog pitoresknog mjesta nedaleko od Ozlja, te kompletna ruta prolazi neposredno uz vinograde pružajući izvrsne poglede i vidike.

Dodajmo tome kako vinogorje šireg ozaljskog kraja krije čak 10 autohtonih sorti vinove loze, u vinogradima koji su stariji od 100 godina te je ovo prava prilika za autentičan doživljaj ruralnog kraja.

Izdvojeno


Reci što misliš!