ŽUPANIJA / OZALJ

MUZEJSKA ZBIRKA

U Zavičajnom muzeju u Ozlju izložba posvećena 30-toj obljetnici početka Domovinskog rata i napada na Karlovac

U Zavičajnom muzeju u Ozlju izložba posvećena 30-toj obljetnici početka Domovinskog rata i napada na Karlovac
Zavičajni muzej Ozalj

Otvaranje izložbe bit će 30. rujna od 17 sati u galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja

Povodom obilježavanja 30.-te obljetnice početka Domovinskog rata i glavnog napada na Karlovac 4. listopada 1991., u galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja bit će postavljena je izložba koja obuhvaća ratne fotografije, naoružanje i MES, iz sastava Muzejske zbirke naoružanja Domovinskog rata, PP «KPV ZNG-91.» autora Dubravko Halovanić.

Uz predmete iz Muzejske zbirke naoružanja Domovinskog rata posjetitelji će moći vidjeti i izložbu maketa vojnih vozila autora Davora Vidovića, kao i rodio uređaje korištene za vrijeme rata Vlade Tuđena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz Zavičajnog muzeja Ozalj napominju kako su suorganizatori ove izložbe Grad Ozalj, Hrvatski generalski zbor, Družba „Braća Hrvatskoga Zmaja“ i Povijesna postrojba „Karlovački počasni vod ZNG-91.“, a cilj joj je na dostojanstven način obilježiti za Grad Karlovac i okolicu važnu obljetnicu te čuvati uspomenu na Domovinski rat, a osobito na stradale hrvatske branitelje, njihove obitelji i prijatelje.

Otvaranje izložbe zakazano je za 30. rujna 2021. u 17 sati u Starom gradu Ozlju i galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja.

Izdvojeno


Reci što misliš!