ŽUPANIJA / OZALJ

LOKALNA POLITIKA

Ozaljsko Gradsko vijeće: Nestanci struje, pukotine na netom izgrađenom nogostupu... niz apela uputila je i bivša gradonačelnica

Ozaljsko Gradsko vijeće: Nestanci struje, pukotine na netom izgrađenom nogostupu... niz apela uputila je i bivša gradonačelnica

Gradonačelnica Bošnjak istaknula je kako je svjesna problema koji postoji te da će s HEP-om morati pronaći rješenje, kao i za onaj dio za koji je očita potrebna rekonstrukcija električne mreže.

Što se događa sa strujom na ozaljskom području? Pitanje je to koja je pokrenula vijećnica Mirjana Marković (SDP) na drugom aktualnom satu u ovom sazivu Gradskog vijeća. Kako je istaknula: 

- Svjedoci smo toga svi prije par dana da prilikom prve kapi kiše struje nema. I nije problem što struje nema, već se gomilaju problemi, kvare uređaji, na poslu nestaju podaci, a za to nitko ne odgovara. Da li je to pitanje nekog većeg kvara, popravka ili neodržavanja mreže odnosno onog drveća koje raste među žicama? Evo apeliram na gradonačelnicu da o tom pitanju sve nas zastupa, dodala je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnica Bošnjak istaknula je kako je svjesna problema koji postoji te da će s HEP-om morati pronaći rješenje, kao i za onaj dio za koji je očita potrebna rekonstrukcija električne mreže.

S druge strane, vijećnik Anđelko Vuljanić (SDP) istaknuo je kako je pohvalno što se kreće s rekonstrukcijom mosta u Ozlju kao i cesta kroz Podbrežje i preko Boševca do Polica. No, pita hoće li se i na tim većim projektima ponoviti priča kao i s novo izgrađenim nogostupom u Zajačkom Selu, na kojem već postoje pukotine u dužini od kakvih 50 – 60 metara.

Voditeljica odsjeka za urbanizam i komunalne poslove Vesna Cvijak odgovorila je kako oštećenje koje je nastalo na nogostupu je rezultat toga što se asfaltiralo u 12 mjesecu, pa su i vremenski uvjeti utjecali su na to.

- Izvođač je to pregledao i sanirat će u jamstvenom roku. Nije to nikome drago kad se dogodi, pogotovo ne ozbiljnoj tvrtki ali svi smo bili svjesni tog rizika s obzirom da se završavalo krajem godine, pojasnila je.

Vijećnik Josip Marković (NEZ.) pokrenuo je pitanje nove pristupne ceste školi, koja bi bila prijeko potreba kada se krene u projekt izgradnje proširenja škole i nove dvorane. Gradonačelnica Bošnjak je odgovorila kako to imaju u vidu.

- Mi smo tu cestu već prijavili na natječaj, riječ je o stazi kao nastavak projekta izgradnje stuba prema školi čiji radovi su upravo u tijeku, koja će ujedno poslužiti i kao obilaznica prema Kaptolu, istaknula je gradonačelnica. 

Na tu temu nadovezala se i vijećnica Gordana Lipšinić (NEZ.), naglašujući kako će se stazom riješiti pješački promet, nikako cestovni.

- Za promet treba projektirati novu cestu i to je proces koji će trajati. Ako se još nije počelo, kasnimo. Ideja postoji i u primopredajnom zapisniku, ali u to treba krenuti, naglasila je Lipšinić.

Gradonačelnica Bošnjak ponovila je kako je projekt prijavljen kao staza, ali će se moći koristiti ne samo za pješački promet.        

Uz to, vijećnica Lipšinić apelirala je na sanaciju klizišta na obilaznici poslije Podbrežja, koji nije na području grada Ozlja već općine Krašić, ali kako naglašava, potrebno je iskomunicirati s nadležnima i iskoristiti sporazum s Hrvatskim cestama da se i taj dio prometnice i obilaznice rekonstruira.

- S Hrvatskim cestama je ujedno postignut dogovor i oko radova na potezu Gornje Pokupje do skretanja prema Žganjaru, u koji će krenuti kada dođe do zatvaranja promet zbog radova na mostu. Zanima me je li dogovor s HC-om priveden kraju? Apeliram da se to iskoristi, još ima vremena, kazala je Lipšinić.

Gradonačelnica Bošnjak izvjestila je kako je to bilo u planu HC-a, no kako je došlo do pomicanja radova na zahtjev tvrtke Strabag te je most zatvoren prije najavljenog prvotnog plana, iz Hrvatskih cesta priopćili su kako se u izvođenje radova sada ne ide.

- Što se tiče sanacije ceste u Podbrežju, i ona je trebala biti provedena prije zatvaranja most, ali zbog pomicanja plana u realizaciju projekta ići će se nakon 15. studenog. Također, u suradnji s Karlovačkom županijom tražit će se od Hrvatskih cesta kompletna rekonstrukcija klizišta na tom dijelu obilaznice. Trenutno je samo sanirano da bi se promet mogao odvijati, poručila je gradonačelnica Bošnjak.  

Izdvojeno


Reci što misliš!