ŽUPANIJA / OZALJ

(G)RADI SE

Radovi u Gornjem Pokupju napreduju po planu, Hrvatske ceste donose pregled aktivnosti - obilaznice će biti u funkciji još manje od mjesec dana

Radovi u Gornjem Pokupju napreduju po planu, Hrvatske ceste donose pregled aktivnosti - obilaznice će biti u funkciji još manje od mjesec dana

Prema informacijama Hrvatskih cesta, s kojima raspolaže Grad Ozalj, izvedeno je niz aktivnosti, a sve bi trebalo biti završeno sredinom sljedećeg mjeseca kada bi se prometnica DC228 otvorila za promet

Od zatvaranja DC 228 kod gradilišta novog mosta u Gornjem Pokupju prošlo je više od mjesec dana, a aktualni radovi na spajanju postojeće prometnice i nove pristupne ceste idu svojim planiranim tijekom. Prema informacijama Hrvatskih cesta, s kojima raspolaže Grad Ozalj, izvedeno je niz aktivnosti, a sve bi trebalo biti završeno sredinom sljedećeg mjeseca kada bi se prometnica otvorila za promet.     

Do sada je na desnoj strani rijeke Kupe skinuta postojeća kolnička konstrukcija, izvedeni su zemljani radovi, kao i nasip s kamenom oblogom, a trenutno se izvodi oborinska odvodnja i postavljen je separator.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također, do sada su izvedeni radovi na temeljima rasvjete i pripadajuće kabliranje za javnu rasvjetu, kao i novi vodovod, a u tijeku su radovi na kućnim priključcima. Kao zaključno, provode se i radovi na izgradnji pješačke staze i postavljanju rubnjaka te betonske ograde prema privatnim parcelama.

S druge strane rijeke Kupe, uklonjena je devijacija za privremeno vođenje prometa, završen propust Jalševec i propust za zaobalne vode i ugrađen je separator. Trenutno se izvodi tampon i rubnjaci do spoja s postojećom cestom prema pružnom prijelazu.

Što se tiče radova na novom mostu, montirana je kompletna konstrukcija i izbetonirana kolnička ploča, a trenutno se izvode radovi na betoniranju pješačkih staza i radovi na instalacijama vodovoda i odvodnje.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!