ŽUPANIJA / OZALJ

STARI PROJEKTI, NOVA PRAVILA

Gradonačelnica Bošnjak: Idejno rješenje urbanističkog uređenja gornjeg Ozlja odabrat će građani, a ne samo ja! Je li time poslala poruku i bivšoj gradonačelnici?

Gradonačelnica Bošnjak: Idejno rješenje urbanističkog uređenja gornjeg Ozlja odabrat će građani, a ne samo ja! Je li time poslala poruku i bivšoj gradonačelnici?

Uređenje gornjeg Ozlja bio je kamen spoticaj bivše gradonačelnice Gordane Lipšinić i vladajućeg HDZ-a - od njega nije odustala niti aktualna nova - stara vlast, koja ključnim ističe uključivanje građana u cijeli projekt

Ima li Grad viziju uređenja gornjeg Ozlja? Pitanje je to koje je postavila gradska vijećnica Nada Diković (HDZ) na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, insinuirajući pritom razmišlja li se možda u smjeru uključivanja građana u realizaciju ovog projekta. I odgovor gradonačelnice bio je na tom tragu. 

Naime, gradonačelnica Lidija Bošnjak pojasnila je kako projekt urbanističkog uređenja gornjeg Ozlja postoji no nije završen te nakon što se riješe imovinsko pravni odnosi s Cestama Karlovac, koji su još uvijek vlasnici jedne čestice, Grad namjerava provesti javnu nabavu za idejno rješenje. Nakon njezina okončanja, konačnu odluku donijet će sami građani.  

- Nakon što dobijemo nekoliko idejnih rješenja, krenut ćemo sa savjetovanjem javnosti kako bi građani mogli sudjelovati u izgledu grada. Smatram da građani moraju imati utjecaj, a ne samo da to bude moj prijedlog, naglasila je gradonačelnica Bošnjak.  

Inače, urbanističko uređenje gornjeg Ozlja bio je kamen spoticanja bivše gradonačelnice Gordane Lipšinić i vladajućeg HDZ-a, kojeg je Lipšinić prozivala da koči razvoj Grada. Prema tadašnjoj intenciji gradonačelnice, na tom prostoru trebao bi, između ostalog, niknuti novi trg, Centar za posjetitelje, novi odvojak staze prema školi, a uređenjem ulice, kao i rekonstrukcijom državne ceste zajedno s izgradnjom pločnika otvorio bi se i prostor za novo prometno korištenje tog područja. Za njihovu realizaciju, iz Grada su tada najavljivali da postoje osigurana financijska sredstva iz ITU mehanizma. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nova - stara vlast u Ozlju od najavljivanih projekata po svemu sudeći odustati neće, ali ključnim ističu upravo uključivanjem građana u novo urbanističko rješenje. Jesu li tim potezom ujedno poslali i poruku bivšoj gradonačelnici, a i otkrili razlog njihova odugovlačenja i stopiranja u prijašnjem razdoblju? 

Izdvojeno


Reci što misliš!