ŽUPANIJA / OZALJ

DEMANTIJ

Iz Karlovačke županije reagirali na tekst o (ne)financiranju rekonstrukcije DZ Ozalj - evo kako po njima o ovom pitanju stvari stoje

Iz Karlovačke županije reagirali na tekst o (ne)financiranju rekonstrukcije DZ Ozalj - evo kako po njima o ovom pitanju stvari stoje

Iz Karlovačke županije navode da će sredstva koja su bila namijenjena za projekt rekonstrukcije DZ Ozalj i predviđena su za uplatu u 2022. godini, preusmjeriti za plaćanje specijalizacije liječnika iz ginekologije u ovom domu zdravlja

Iz Karlovačke županije reagirali su na objavljeni tekst KAportala o financiranju projektu rekonstrukcije Doma zdravlja Ozalj (poveznica), u kojem navode kako sam tekst nije sporan, već bi naslov mogao dovoditi čitatelje u nedoumicu. 

U svojem demantiju pojašnjavaju kako je do uključivanja Grada Ozlja u zaključenje financijske konstrukcije projekta došlo na inicijativu samog Grada, s obzirom da DZ Ozalj ove godine obilježava 65 godina svog postojanja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavku donosimo cijeli komentar Karlovačke županije. 

 

Poštovani,

molimo Vas da, kao reakciju na tekst objavljen u utorak, 2. studenog, na KAportalu, pod naslovom „Karlovačkoj županiji ponestalo novca za rekonstrukciju Doma zdravlja u Ozlju? Rebalansom proračuna sredstva već osigurao Grad Ozalj – isto se očekuje i od okolnih općina“, objavite naš demanti, odnosno ispravak.

Tekst koji ste objavili nije sporan, već naslov koji čitatelje dovodi u nedoumicu i stvara sliku nebrige i lošeg gospodarenja od strane Karlovačke županije, po pitanju sredstava namijenjenih zdravstvu, a posebno za ovaj projekt rekonstrukcije zgrade Doma zdravlja Ozalj.

Željeli bi pojasniti Vašim čitateljima, a i cjelokupnoj javnosti, da je navedeni projekt rekonstrukcije Doma zdravlja Ozalj planiran za trogodišnje financiranje, zaključno s 2022. godinom, jer je po prvotnom planu cijeli projekt trebalo završiti u proljeće 2022. godine.

Budući da Dom zdravlja Ozalj ove godine obilježava 65. godina rada, Grad Ozalj izrazio je želju da se projekt rekonstrukcije završi u ovoj godini. Kako su za ovaj projekt predviđena sredstva iz proračuna Karlovačke županije u 2021. godini već realizirana na projektu, sredstva za njegov završetak u ovoj godini namaknut će Grad Ozalj. Radi se o iznosu cca. 400 tisuća kuna. Karlovačka županija će sredstva za ovu namjenu, a koja su predviđena za uplatu u 2022. godini, preusmjeriti za plaćanje specijalizacije liječnika iz ginekologije pri Domu zdravlja Ozalj, što će za vrijeme trajanja iste specijalizacije ukupno iznositi 1 milijun kuna.

Prema tome, ovo je objašnjenje i pravi odgovor na naslov objavljen u tekstu, koji inače objektivno i istinito govori o ovoj temi, kako ne bi bilo nedoumica i upitnika sugeriranih samim naslovom.

Uz to, htjeli bi naglasiti da je Karlovačka županija u Dom zdravlja Ozalj u proteklih 5 godina (period 2017.-2021. godina) uložila ukupno 7.319.406,00 kuna, od čega su 5,9 milijuna decentralizirana sredstva namijenjena zdravstvu. Tim sredstvima znatno je poboljšan standard i pristupačnost zdravstvene skrbi građanima Ozlja i mještanima okolnih općina, koji gravitiraju ovoj zdravstvenoj ustanovi. To se očituje kroz nabavku nove dijagnostičko-terapeutske opreme, sanitetskih vozila, izgradnju i uređenje liječničkih ordinacija kao i otvaranje novih djelatnosti.

Na području Karlovačke županije i druge jedinice lokalne samouprave, kojim je bitan zdravstveni sustav i njegova kvaliteta, također ulažu u standard usluge zdravstvene skrbi na svom području. Jedna je to od ključnih mjera demografskog oporavka prostora na kojem živimo.

 

Ured županice Karlovačke županije

Izdvojeno


Reci što misliš!