ŽUPANIJA / OZALJ

POMOĆ U KORONI

U gradu Karlovcu se nije moglo, u Ozlju je! Upravno vijeće DV Zvončić donijelo odluku o umanjenju naknade za vrijeme izostanka djeteta zbog covid mjera

U gradu Karlovcu se nije moglo, u Ozlju je! Upravno vijeće DV Zvončić donijelo odluku o umanjenju naknade za vrijeme izostanka djeteta zbog covid mjera
Grad Ozalj

- U tom slučaju, cijena boravka se umanjuje 50 posto za broj dana izostanka. Isto vrijedi za braću i sestre djeteta u samoizolaciji koji su polaznici vrtića, pojašnjavaju iz ozaljske gradske uprave.

Ono što se nije moglo u gradu Karlovcu, u Ozlju jest. Naime, Grad Ozalj i gradski Dječji vrtić Zvončić omogućili su roditeljima čija djeca ne polaze vrtić radi mjera izolacije i samoizolacije, umanjenje naknade za vrijeme izostanka djeteta iz vrtića. 

Kako pojašnjavaju iz ozaljske gradske uprave, obzirom na pandemiju uzrokovanu virusom COVID - 19, Upravno vijeće Dječjeg vrtića usvojilo je Pravilnik o participaciji roditelja za korištenje usluga Dječjeg vrtića Zvončić Ozalj kojim se umanjuje već  spomenuta naknada. 

- U tom slučaju, cijena boravka se umanjuje 50 posto za broj dana izostanka. Isto vrijedi za braću i sestre djeteta u samoizolaciji koji su polaznici vrtića, pojašnjavaju.  

Iz gradske uprave ujedno napominju kako se navedena mjera, po mnogima i pravednija, primjenjuje od početka pedagoške godine.  

Ponovimo i da je isti takav zahtjev za umanjenje naknade za djecu koja zbog covid mjera ne mogu pohađati vrtić došao od strane karlovačkih roditelja, no sluha od strane ravnateljice DV Karlovac ali i gradske uprave nije bilo. Na umanjenu cijenu vrtića (i to za 30 posto od iznosa participacije pripadajućeg razreda) karlovački roditelji mogu računati tek ako djeteta neprekidno izostane više od 10 radnih dana.

Izdvojeno


Reci što misliš!