ŽUPANIJA / OZALJ

NOVA ATRAKCIJA

Gotovo je i to! Obnovljeno stubište u park šumi nadomak Starog grada Ozlja - financirano je u stopostotnom iznosu iz EU fondova

Gotovo je i to! Obnovljeno stubište u park šumi nadomak Starog grada Ozlja - financirano je u stopostotnom iznosu iz EU fondova

Grad Ozalj projekt je prijavio još 2018. godine, u rujnu 2020. godine sklopljen je i potpisan Ugovor o financiranju s APPRR, a s izvođačem radova u lipnju ove godine.

Dugoočekivana sanacija stubišta kroz park-šumu u samom centru Ozlja, koja vode do Osnovne škole u Ozlju, upravo je završena. Radove je izvodila tvrtka AB Gradnja d.o.o., a njihova ugovorena vrijednost iznosila je nešto malo više od 580 tisuća kuna.   

Iz gradske uprave naglašavaju kako je projekt financiran iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, Mjera 8, Podmjera 8.5. "Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava" u iznosu od 100% ukupnih prihvatljivih troškova projekta. 

Ponovimo kako se je već dugi niz godina stubište, smješteno na samoj litici u blizini Starog grada, nalazilo u raspadnom stanju. U početku su stube bile napravljene od takozvanih pružnih šlipera, koji su bili nesigurni za hodanje u kišnom razdoblju, nakon toga izrađene su polumontažne stube punjene pijeskom, no niti one nisu dugo zadržale svoju formu.  

Upravo zbog toga Grad je krenuo u projektiranje i konstrukciju kvalitetnih dugotrajnih stuba, a sredstva za njezinu izradu nastojali su osigurati iz raspoloživih natječaja, što je u konačnici i odužilo cijelu realizaciju projekta. 

Ponovimo i to da je Grad prijavio projekt u 2018. godini u sklopu objavljenog natječaja, a nakon provedene administrativne kontrole i odobrenja projekta, u rujnu 2020. godine sklopljen je i potpisan Ugovor o financiranju s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ugovor s izvođačem radova, ubrzo nakon stupanja na dužnost u lipnju ove godine, potpisala je gradonačelnica Lidija Bošnjak. 

Izdvojeno


Reci što misliš!