ŽUPANIJA / OZALJ

EPIDEMIOLOŠKA SLIKA

U ozaljski Dom zdravlja na testiranje zbog covid potvrde redovito dolazi više od stotinu građana, ravnateljica Nada Diković: Trebali bi se cijepiti, a nisu

U ozaljski Dom zdravlja na testiranje zbog covid potvrde redovito dolazi više od stotinu građana, ravnateljica Nada Diković: Trebali bi se cijepiti, a nisu

- Broj antigenskih testova od 11 mjeseca se je znatno povećao. Od 15. studenog do 7. prosinca bilo je 1.449 testiranih. Pozitivnih je utvrđeno 437, što je tek sedam posto, kazala je ravnateljica Diković.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Ozlja, ravnateljica Doma zdravlja Ozalj Nada Diković izvijestila je o stanju epidemije na širem ozaljskom području, koje ujedno pokriva ova ustanova. Kako je uvodno naglasila, broj liječenih pacijenata u Domu zdravlja je daleko veći od prošle godine.  

- U prošloj godini je bilo 11.592 pregleda što u obiteljskoj što u dentalnoj medicini, a ove je obavljeno 19.500 pregleda. Udio pozitivnih osoba je mali, svega je zabilježeno 288 slučajeva, što nekako ide u prilog da se držimo epidemioloških mjera, da dobro radimo, kazala je uvodno ravnateljica.  

Od ukupno 45 djelatnika koliko je zaposlenih u Domu zdravlja, od početka epidemije 33 djelatnika bila su u samoizolaciji.  

- Najveći doticaj i prvi kontakt s covid infekcijom bile su medicinske sestre, nevezano da li je riječ o obiteljskoj medini ili dentalnoj. Oboljelih djelatnika do sada bilo je 22. Sve u svemu je dobro i nije bilo težih oboljenja i nekako smo uspjeli pokrivati cijelo područje, kazala je. 

 Broj testiranih pacijenata, točnije antigenskih testiranja, jer Dom zdravlja ne vrši PCR testiranja, je 6.034.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

 - Broj antigenskih testova od 11 mjeseca se je znatno povećao. Od 15. studenog do 7. prosinca bilo je 1.449 testiranih, bilo da je riječ za osobne potrebe, zahtjeva od firme, javnih ustanova, tu spadaju i asimptomatski pacijenti ali njih je u znatno manjem broju, dnevno maksimalno do 10. Pozitivnih je utvrđeno 437, što je tek sedam posto. Broj je zadovoljavajući i ne ugrožava naš rad niti okolinu, poručila je ravnateljica.      

Inače, na području grada Ozlja i okolnih općina prvom dozom cijepljeno je 4.055 osoba, drugom dozom 3.833, te booster dozom 563.  

 - U studenom se znatno povećao broj prvih doza. U svibnju je također bio vidljiv veći odaziv. No, da bi mogao odaziv biti bolji, bi, to se vidi i prema testiranju. Ponedjeljkom i srijedom, kada se uglavnom rade testiranja za one kojima je covid potvrda potrebna radi odlaska na posao, preko sto osoba dolazi na testiranje koji bi se trebali cijepiti, a nisu. Pojačani interes trenutno ima i za booster dozu, izvijestila je ravnateljica.  

Izdvojeno


Reci što misliš!