ŽUPANIJA / OZALJ

11 MILIJUNA KUNA

Projekt dogradnje DV Zvončić Ozalj bez ikakvih repova - 6,8 milijuna kuna sjelo na račun Grada i ono najbitnije - nema više liste čekanja na upis

Projekt dogradnje DV Zvončić Ozalj bez ikakvih repova - 6,8 milijuna kuna sjelo na račun Grada i ono najbitnije - nema više liste čekanja na upis
Grad Ozalj

- Grad ne mora više sufinancirati boravak djece u drugim vrtićima, kao do sada u iznosu od 1.137 kuna mjesečno po djetetu, kazala je gradonačelnica Lidija Bošnjak.

Nakon godinu dana od otvaranje novog dijela Dječjeg vrtića Zvončić, na račun Grada Ozlja isplaćen je i posljednji dio sredstava iz EU fondova, osiguranih za realizaciju ove investicije. Potvrdila je to gradonačelnica grada Ozlja Lidija Bošnjak, odgovarajući na pitanje gradske vijećnice Mirjane Marković (SDP) na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća.  

- Sva sredstva koja smo trebali dobiti od Agencije za plaćanja u poljoprivredi su dobivena. Ona naravno dođu puno kasnije, sve u projektu Grad je trebao isfinancirati praktički sam. Do godine dana nakon završetka projekta isplaćena su nam sva sredstva, kazala je gradonačelnica. 

Prema riječima gradonačelnice Bošnjak, u konačnici je taj projekt iznosio 11 milijuna kuna, a agencija je sufinancirala dio od oko 6,8 milijuna kuna. Ujedno, gradonačelnica je kazala kako aktualna izgradnja pristupne ceste i parkirališta, čiju su radovi planirani u proračunu za 2021. godinu, bit će i završeni u ovoj godini. 

No, kako je naglasila gradonačelnica, onaj dio koji posebno veseli je taj da su sva djeca s prebivalištem na području grada Ozlja upisana u vrtić.  

- Na početku pedagoške godine da li smo suglasnost DV Zvončić za upis 224 djeteta i ono s čime se možemo pohvaliti je da u ovom trenutku nema liste čekanja. Time Grad ne mora sufinancirati boravka djece u drugim vrtića, ukoliko dijete dobije odbijenicu iz našeg vrtića, a zadovoljava uvjete. To je Grad do sada činio i to u iznosu od 1.137 kuna mjesečno po djetetu, dodala je gradonačelnica.  

Inače, Dječji vrtić Zvončić ove godine broji i malo veći broj djece. Već iduće godine se očekuje manji broj, odnosno veći broj djece krenut će u predškolu. No, bude li potrebe za novim kapacitetima, Grad će spremno ići u nove projekte, poručila je gradonačelnica. 

Izdvojeno


Reci što misliš!