ŽUPANIJA / OZALJ

TRAŽILI PRAVNO MIŠLJENJE

Predizborno otvaranje Adrenalinskog parka u Ozlju ostalo samo na tome? Lipšinić kaže kako je sve bilo spremno, gradonačelnica Bošnjak se ne bi složila

Predizborno otvaranje Adrenalinskog parka u Ozlju ostalo samo na tome? Lipšinić kaže kako je sve bilo spremno, gradonačelnica Bošnjak se ne bi složila
TZP Kupa

- Tražili smo pravno mišljenje naših odvjetnika i ni oni se nisu složili s predloženim prijedlogom, odnosno s prijedlogom ugovora kakvog sam ja zatekla. Stoga se nisam htjela upuštati u to, poručila je gradonačelnica Bošnjak.

"Grad Ozalj bogatiji je za još jedan turistički sadržaj, Adrenalinski park, inače prva takva atrakcija u ovom djelu Hrvatske. Kako se moglo čuti na njegovom otvorenju, to je upravo ono što je potrebno kako bi se zaokružila cijela ponuda šireg ozaljskog područja, a privući će, uvjerni su svi, širok krug posjetitelja, posebice ljubitelje adrenalinskog turizam, kao i za one koji se žele okušati u savladavanju raznih prepreka" - upravo ovim riječima je u svibnju najavljeno otvaranje Adrenalinskog parka, a nakon gotovo sedam mjeseci, gradskog vijećnika Anđelka Vuljanića (SDP) zanimalo je zašto još uvijek tamo stoji tabla nije za upotrebu.  

Gradonačelnica grada Ozlja Lidija Bošnjak otvoreno je rekla kako Adrenalinski park nije otvoren.  

- To je bilo objavljeno u medijima, no ugovor s tvrtkom koja bi ga trebala voditi ja u primopredajnom zapisniku nisam zatekla, kazala je. 

Gradonačelnica Bošnjak pojasnila je kako joj je bio sporan prijedlog na koji je Adrenalinski park bio predložen da se da na upravljanje. Radi se naime, kako naglašava, o parku koji zahtjeva posebnu brigu, a prije svega riječ je o gradskoj imovini. A za to vrijede određena pravila.  

- Tražili smo pravno mišljenje naših odvjetnika i ni oni se nisu složili s predloženim prijedlogom, odnosno s prijedlogom ugovora kakvog sam ja zatekla. Stoga se nisam htjela upuštati u to, poručila je gradonačelnica Bošnjak.  

Na koji način dati nekome na upravljanje adrenalinski park, da li turističkoj zajednici područja Kupa s obzirom da se radi o javnoj turističkoj infrastrukturi koja će dalje potpisati ugovor s tvrtkom, gradonačelnica Bošnjak ističe kako taj zadatka dala novoj pročelnici Sanji Mikšić, naglašujući pritom kako je uvjerena da će do početka sljedeće sezone to pitanje biti riješeno.  

Na tu temu, očekivano, nadovezala se i gradska vijećnica i bivša gradonačelnica Gordana Lipšinić, koja je potvrdila da je napravljeno otvorenje adrenalinskog parka, kao i da je bio pripremljen i ugovor s jednom tvrtkom koja je imala sve kompetencije i sve certifikate za raditi taj posao.  

- Međutim to je bilo između dva izborna kruga i meni je tada tumačeno od strane sadašnje gradonačelnice u svojstvu tada pročelnice i Kristine u svojstvu “financijaša” (op.a. voditeljice odsjeka za proračun, financije i gospodarstvo) da ja ne mogu u tom trenutku više preuzimati obaveze. I ja to nisam potpisala. Međutim to nije bio razlog da se cijelu sezonu gotov adrenalinski park ne stavi u funkciju. Na koji način, gledajte je ne znam da li je to savršeno točno, ja sam sigurna da će to pročelnica Sanja istražiti. Ali sezona je prošla bez da se to uspjelo. Ja mislim da to šteta, poručila je Lipšinić.  

Izdvojeno


Reci što misliš!