ŽUPANIJA / OZALJ

U OZLJU SVEČANO

Dom zdravlja Ozalj obilježio 65 godišnjicu djelovanja! Karlovačka županija darovala im novi dijagnostičko ultrazvučni aparat, vrijedan 250 tisuća kuna

Dom zdravlja Ozalj obilježio 65 godišnjicu djelovanja! Karlovačka županija darovala im novi dijagnostičko ultrazvučni aparat, vrijedan 250 tisuća kuna

Županiji se zahvalila i gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak, a Grad Ozalj uključio se u sufinanciranje projekta jer on donosi mnogo dobrog mještanima ozaljskog kraja, obzirom da se njegovim završetkom otvaraju novi odjeli i osiguravaju nove medicinske usluge za pacijente.

Dom zdravlja Ozalj svečano je danas obilježio 65. godina rada. Bio je to izniman povod da se upriliči svečano otvorenje novouređenih i dograđenih prostora u okviru zgrade ove zdravstvene ustanove u Ozlju. Na svečanosti su se okupili mnogi uzvanici među kojim i zastupnice u Hrvatskom saboru Marija Jelkovac i Irena Šimunić, zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar, pročelnik Ureda županice Branko Zoretić te pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Karlovačke županije Maja Vučinić Knežević.

Ispred Grada Ozlja nazočni su bili gradonačelnica Lidija Bošnjak, predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Basar te gradski vijećnici. Okupili su se i brojni zdravstveni djelatnici, ravnatelji zdravstvenih ustanova iz Karlovačke županije te predstavnici izvođača radova, tvrtke Kolos iz Duge Rese, projektanti i nadzorni inženjeri kao i zaposlenici Doma zdravlja Ozalj. 

Goste je pozdravila ravnateljica Doma zdravlja Nada Diković koja je govorila o povijesti ove ustanove te zahvalila svim svojim prethodnicima i zdravstvenim djelatnicima koji su doprinijeli da danas ova ustanova ima reprezentativni karakter. Posebno je zahvalila Karlovačkoj županiji, županici Martini Furdek Hajdin i zamjenici Vesni Hajsan Dolinar, koje su svojom angažiranošću doprinijele da se osiguraju sredstva za završetak projekta. Investicija je ukupno vrijedna oko 5,2 milijuna kuna, od čega je Karlovačka županija osigurala 4 milijuna kuna, a ostatak su sredstva Grada Ozlja i vlastita sredstva Doma zdravlja Ozalj. 

Županiji se zahvalila i gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak, a Grad Ozalj uključio se u sufinanciranje projekta jer on donosi mnogo dobrog mještanima ozaljskog kraja, obzirom da se njegovim završetkom otvaraju novi odjeli i osiguravaju nove medicinske usluge za pacijente. Tako se proširuje fizikalna terapija, oftamologija i radiologija, a nabavljena je i nova suvremena dijagnostička oprema. 

Zamjenici županice Vesna Hajsan Dolinar pripala je čast otvorenja novog dijela zgrade, a ona je tom prilikom istaknula stalnu brigu Karlovačke županije za zdravstvo, osobito primarnu zdravstvenu zaštitu na području županije. Tako je samo ove godine u tu svrhu utrošeno preko 22 milijuna kuna, za radove i opremu te za specijalizacije liječnika. Zamjenica županice uputila je zahvalu liječnicima koji od izbijanja COVID krize ulažu nadljudske napore u spašavanju života, očuvanju zdravlja te pružanju zdravstvene skrbi pacijentima. 

Prepoznajući trud zdravstvenih djelatnika Karlovačka županija nastoji poboljšati standard svih zdravstvenih ustanova, kroz poboljšanje uvjeta rada, poboljšanje pristupačnosti te nabavku najsuvremenijih uređaja i opreme. Upravo jedan takav, novi dijagnostičku ultrazvučni aparat, Karlovačka županija je za ovu prigodu nabavila Domu zdravlja Ozalj, a njegova je vrijednost 250 tisuća kuna.  

Zamjenica županice svečano je uručila ovaj uređaj ravnateljici Nadi Diković, ujedno zahvalivši Gradu Ozlju što se uključio u sufinanciranje projekta proširenja Doma zdravlja i tako omogućio da ova ustanova na svoju 65. godišnjicu otvori nove prostore, koji će biti na korist svim stanovnicima Ozlja i susjednih općina. 

Izdvojeno


Reci što misliš!