ŽUPANIJA / OZALJ

SLABE ŠANSE

Objavljeni inicijalni rezultati prijava za sredstva iz fonda ruralnog razvoja - projekt izgradnje zgrade DVD Jaškovo daleko ispod crte!

Objavljeni inicijalni rezultati prijava za sredstva iz fonda ruralnog razvoja - projekt izgradnje zgrade DVD Jaškovo daleko ispod crte!

Još konačni rezultati nisu objavljeni, ali mala šansa tek postoji ukoliko se poveća alokacija sredstava.

Za sada, projekt izgradnje zgrade DVD Jaškovo nije prošao prijavu na mjeru 7 Ruralnog razvoja. Potvrdila je to gradonačelnica Lidija Bošnjak na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća odgovarajući na pitanje nezavisne vijećnice Sabine-Angeline Latin, koja, kako je i kazala, projekt nije našla u prijedlogu novog proračuna.  

Gradonačelnica Bošnjak pojasnila je da je Grad prijavio projekt odmah drugi dan nakon što je Gradsko vijeće dalo suglasnost na održanoj sjednici u sedmom mjesecu. Rok za prijavu bio je 30.rujna, a inicijalna lista je nedavno izišla. 

- Bila je jako mala alokacija sredstava. Nije to bilo kao onda kada je Grad prijavljivao projekt dogradnje DV Zvončić. S obzirom i na naše bodove, bili smo svjesni da imamo jako male šanse. To je trenutno tako, eventualno ako se alokacija sredstava poveća,  kazala je gradonačelnica. 

No, Grad ne odustaje od projekta, te sredstva za njegovu realizaciju planira osigurati iz drugih izvora, među kojima je i ITU mehanizam i Nacionalni program opravak i otpornost. Gradonačelnica je ujedno napomenula kako će doći i do korekcije samog projektnog rješenja.  

- Razgovarali smo s predstavnicima mjesnog odbora Jaškovo i vatrogasnim društvom, te će se ići u smjeru izmjene projekta. Naime, prvobitni plan bio je izgradnja vatrogasnog centra, no kako se isti planira graditi u Karlovcu, u komunikaciji s VZ Karlovačke županije došli smo do zaključka da onda ni nema smisla raditi takav centar na području grada Ozlja, pogotovo ako se on ne nalazi u samom centru mjesta, kazala je Bošnjak.  

Na pitanje vijećnice Latin, je li Grad išao i s još kojom prijavom na raspisani poziv mjere ruralnog razvoja, gradonačelnica je odgovarila kako je Gradsko vijeće dalo suglasnost samo na taj projekt, pa ništa drugo nije ni prijavljivano. Na mogućnost prijave tržnice, na kojoj je prijavitelj mogao biti gradska tvrtka Azelija eko, u tom trenutku Grad nije mogao računati, kazala je gradonačelnica, jer nije bilo gotovo ni idejno rješenje.  

Izdvojeno


Reci što misliš!