ŽUPANIJA / OZALJ

STVAR JE PROCEDURE

Širenje poslovne zone u Ozlju na čekanju do travnja! Bivša gradonačelnica Lipšinić: Pitat će nas jesmo li ispunili zadane ciljeve prethodnog EU projekta

Širenje poslovne zone u Ozlju na čekanju do travnja! Bivša gradonačelnica Lipšinić: Pitat će nas jesmo li ispunili zadane ciljeve prethodnog EU projekta
Grad Ozalj

Gradonačelnica Lidija Bošnjak pojasnila je kako je razlog tome pragmatične naravi - prvo je na redu za usvajanje Strategija upravljanja imovinom temeljem koje se svake godine donosi plan upravljanja imovinom, nakon toga se mogu osigurati sredstva u proračunu za otkup zemljišta.

Grad Ozalj u prošloj je godini završio projekt unapređenja komunalne infrastrukture u poslovnoj zoni Lug, čime je cestovno povezana zona malog i srednjeg poduzetništva, a jedan od ključnih faktora bila je izgradnja cestovno željezničkog prijelaza. No, kako je projekt bio financiran iz EU fondova, da bi dobio zeleno svijetlo, trebalo je opravdati i isplativost zahvata. Jedan od njih je i širenje zone, povećanje kapaciteta, poslovnih subjekata i zaposlenik. Da bi do toga došlo, Grad je prvo u obvezi kupiti privatne parcele.  

No, da sredstva za otkupi privatnih parcela nema planiranih u proračunu za 2022. godinu zamijetila je gradska vijećnica Gordana Lipšinić, ujedno i bivša gradonačelnica za čijeg mandata je spomenuti projekt i realiziran.  

- Poslovna zona grada Ozlja znatno je važna. Znamo da je nova infrastruktura i prijelaz preko pruge financirani iz fondovski sredstava i da će nas netko pitati i to vrlo brzo da li smo ostvarili ciljeve koje smo definirali u tom projektu. Na odboru za proračun pojašnjeno nam je kako u ovom proračunu nema sredstava ali da će se o tome voditi računa na prvom rebalansu. Usudim se predložiti da je to jako važno i molim da se obavezno to stavi u plan i sredstva za to osiguraju, kazala je Lipšinić. 

Gradonačelnica Lidija Bošnjak pojasnila je kako je razlog tome pragmatične naravi. Naime, prvo je na redu za usvajanje Strategija upravljanja imovinom temeljem koje se svake godine donosi plan upravljanja imovinom.  

- To su ključni akti u skladu s kojima moramo postupati. I tek nakon toga ćemo moći ostaviti sredstva u proračun za otkup parcela u poslovnoj zoni, i to bi moglo biti već za prvi rebalansa proračuna u travnju. Nakon toga će ići i javni poziv za iskaz interesa i daljnja procedura.  

- Imamo u vidu, znamo da se zona mora širiti, svjesni smo da su u projektu unapređenja infrastrukture definirani ujedno i ciljevi povećanja novih kapaciteta i broja zaposlenih, naglasila je gradonačelnica Bošnjak.   

Izdvojeno


Reci što misliš!